- Mange arbeidsplasser kan gå tapt

NHO krever at regjeringen følger opp nedstengningen med nye tiltak for å hjelpe bedriftene.

BEKYMRET: NHO-sjef Ole Erik Almlid frykter at mange bedrifter nå må permittere ansatte. Han gjentar kravene de har til regjeringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BEKYMRET: NHO-sjef Ole Erik Almlid frykter at mange bedrifter nå må permittere ansatte. Han gjentar kravene de har til regjeringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er tydelige på at når vi nå skal stå sammen om å redde liv, så må vi også stå sammen om å redde arbeidsplasser og bedrifter.

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, snakker om nedstengningen som nå har trådt i kraft Østlands-regionen.

Mange permitteringer

Butikker i 25 kommuner har måttet stenge ned. Det eneste som nå får holde åpent er dagligvarebutikker, apotek, bensinstasjoner og, etter enorme polkøer i noen kommuner lørdag, Vinmonopolet.

Nedstengningene har allerede ført til at flere bedrifter nå ser seg nødt til å permittere ansatte. Mandag morgen kom beskjeden om at Kid permitterer 300 personer, som til sammen utgjøre 100 fulltidsstillinger.

Nille varsler permitteringer av like mange, mens Elkjøp har sendt ut varsel om mulige permittering. XXL har også sendt ut varsel om permittering

De nye nedstengningene får NHO til å gjenta krav de har hatt ganske lenge.

Krever endringer

De krever at permitteringsperioden må utvides ytterligere fra 52 uker, som det er nå, og ut september. Arbeidsgivers lønnsplikt ved permittering, altså hvor mange dagers lønn en bedrift betaler når de permitterer ansatte, må reduseres til to dager, mener NHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer