- Mange har misforstått

Kort tid etter at regjeringen la fram nye reiseråd, la mange ut på dagstur for å handle i Sverige. - Det blir karantene.

NYE REISERÅD: Regionene Kalmar, Östergötland, Örebro og Värmland i Sverige er ikke lenger omfattet av reiserådet, og det blir det god stemning av. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CHARLOTTENBERG (Dagbladet): Det forteller fungerende seksjonsleder i Tolletaten Bjørn Hansrud ved Magnor grensestasjon.

- Det er en god del som nå dessverre har hørt at nå er det åpent til Värmland, og har reist for å handle, sier Hansrud til Børsen.

For selv om Värmland nå er en av regionene i Sverige som blir grønn og karantenefri, iverksettes ikke denne endringen før midnatt natt til lørdag. Det betyr at dersom du reiser på dagstur for å handle i denne regionen i dag, og vender tilbake før midnatt, så må du i karantene når du venter tilbake til Norge.

- God del har reist

- Det er en god del som har reist dit i dag, og prøvd å returnere i dag. Jeg har ikke noe eksakt antall, men vi har i hvert fall stoppet en åtte-ti biler som har gjort det. De trodde at de kunne, utdyper Hansrud.

- Men regelverk er regelverk. Det må vi forholde oss til, så vi gir bare beskjeden videre sånn det er, legger han til.

Regjeringen åpnet i dag for fire svenske len, i tillegg til de tre som var åpne fra før. Fra og med midnatt kan du også reise karantenefritt til Kalmar, Värmland, Örebro og Östergötland. Nordmenn får også fortsatt reise karantenefritt til Blekinge, Kronoberg og Skåne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer