Mangemilliardær i tårer etter massiv kritikk

En av Danmarks rikeste menn har stått i en massiv kritikkstorm etter å ha sparket 750 ansatte som følge av coronakrisa. Nå beklager han.

BESTSELLER: Eier og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen, og kona Anne Holch Povlsen avbildet i 2018. Foto: Olufson Jonas / Ritzau Scanpix
BESTSELLER: Eier og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen, og kona Anne Holch Povlsen avbildet i 2018. Foto: Olufson Jonas / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

Den danske klesgiganten Bestseller fossblør. Samtidig som milliardene renner ut av selskapet i en enorm hastighet, har selskapets toppsjef stått i en storm av kritikk for hvordan han har håndtert coronakrisa.

- Det er det verste jeg noen gang har opplevd i Bestseller, sier en gråtkvalt Anders Holch Povlsen (47) til Berlingske om oppsigelsene han nettopp har gjennomført.

47-åringen er en av Danmarks desidert rikeste menn, med en anslått formue på rundt 85 milliarder norske kroner, ifølge tall fra den samme avisa.

For bare tre måneder siden kunne milliardæren presentere et flott årsregnskap for motekonsernet Bestseller, som består av klesmerker som Jack & Jones, Vero Moda og Only. Klesgiganten kunne da vise til et overskudd på 2,1 milliarder danske kroner.

Men med coronapandemien endret alt seg.

- På bare noen uker har vi gått fra utsikten til det sterkeste regnskapsåret noensinne til å havne i en dyp krise, sa Povlsen i en pressemelding 20. mars.

Der gjorde han det samtidig klart at selskapet hadde bestemt seg for å si opp 750 ansatte. På det tidspunktet hadde butikkene «bare» vært stengt i halvannen uke, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer