Mangemillionær dømt for fyllekjøring av båt

Drammenseren ble tatt av politiet med 1,6 i promille på båttur i sommer.

DØMT: Onsdag ble en mangemillionær fra Drammen dømt for promillekjøring av båt. Foto: Lise Åserud / NTB
DØMT: Onsdag ble en mangemillionær fra Drammen dømt for promillekjøring av båt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mangemillionær fra Drammen var tirsdag i retten, siktet for å ha kjørt båt mens han var beruset. Drammens Tidende skriver at det i retten kom fram at mannen hadde 1,6 i promille da politiet dukket opp.

Mannen ble stoppet i slutten av juli etter en koggregatta i Kragerø. Etter løpet hadde han dratt på restaurant, før han dro ut på sjøen igjen, forklarte han i retten ifølge avisa. Da støtte han altså på politiet, som siktet ham for promillekjøring.

Promillegrensa på sjø er 0,8 for småbåter, og mannen var derfor langt over.

Påtalemyndigheten ønsker at mannen fratas retten til å kjøre småbåt, men mangemillionæren har også fritidsskippersertifikat som tillater ham å kjøre båter på 15-24 meter. Dette får han beholde etter at advokaten klaget på politiets beslagleggelse.

I tillegg ba politiet om betinget fengsel, altså uten soning, i 16 dager, pluss bot på 15 000 kroner. Saken ble avgjort ved tilståelsesdom, og siktede ga uforbeholden tilståelse i retten, står det i dommen, som Børsen har fått tilgang til.

I dommen står det at høy promille er skjerpende, samt at det var seks-sju andre personer i båten. Maksfart var seks-sju knop, og det ble ikke meldt om faresituasjoner den aktuelle kvelden. Påtalemyndigheten får medhold i 16 dagers betinget fengsel. Mannen mister også retten til å føre småbåt i ett år. Han må bestå båtførerprøven for å kunne kjøre småbåt igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.