Asbjørn Abrahamsen:

Mangemillionær i konflikt over drittlukt

Investoren får nå tommel opp fra kommunen til å gjøre omstridt grep.

KLAGDE: Mangemillionær Asbjørn Abrahamsen har fått grønt lys fra kommunen. Nå ligger saken på Statsforvalterens bord. Foto: Tore Meek / NTB
KLAGDE: Mangemillionær Asbjørn Abrahamsen har fått grønt lys fra kommunen. Nå ligger saken på Statsforvalterens bord. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Husøysundet i Tønsberg ligger det en gigantisk prakteiendom helt nede ved vannet. Her strekker det seg en stor brygge ut i sundet. Det er investor og eiendomsutbytter Asbjørn Abrahamsen som bor her, men han er likevel ikke helt fornøyd.

Tønsbergs Blad skriver at han er i konflikt med kommunen rundt såkalt mudring i området. Han krever å få fjernet inntil 450 kubikkmeter av masser i sjøen utenfor eiendommen.

Det skyldes blant annet vondt lukt og ønske om større plass til seilbåt, framgår det av dokumenter til kommunen.

«Dårlig lukt»

Kommunen ga i utgangspunktet Abrahamsen avslag, men nå ser de ut til å snu. Mangemillionæren og advokaten hans har levert inn endringer i søknaden som nå skal ha fått kommunen på gli, skriver avisa.

«Området er på nytt slammet igjen av strømmen som går gjennom sundet, og det er igjen stort behov for remundring. Dybde rundt bryggen er cirka 60-80 centimeter ved lavvann/normalvannstand, dette skaper dårlig lukt og vannkvalitet, og skaper lite trivsel for brukerne av området», står det i søknaden ifølge avisa.

Bryggeanlegget er imidlertid rikingens private, og dermed ikke særlig tilgjengelig for allmennheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.