Mangemillionær kvitter seg med praktvilla

- Behovet for en villa er redusert.

68 MILLIONER: Alf Martin Ulven har besluttet å selge luksusboligen sin på Bygdøy. Selv kjøpte han den i 1997 til 15 millioner kroner. Foto: StudioOslo
68 MILLIONER: Alf Martin Ulven har besluttet å selge luksusboligen sin på Bygdøy. Selv kjøpte han den i 1997 til 15 millioner kroner. Foto: StudioOslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 23 år på Bygdøy har en av Norges rikeste eiendomsutviklere, Alf Martin Ulven (59), valgt å selge luksusboligen sin i Christian Benneches vei.

Eiendommen blir presentert som en påkostet praktvilla med strandlinje, der tomta på 1,7 mål består av både dypvannsbrygge, båtheis, lysthus, svømmebasseng og to garasjer.

- Bakgrunnen for salget er den helt naturlige syklusen der barna flytter hjemmefra. Behovet for en villa er dermed redusert, og de som bodde der søker nå andre former for bosted, sier Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve og partnere til Børsen.

- Ydmykt priset

Da Ulven kjøpte eiendommen i 1997, var det ifølge eierskiftehistorikken til en prislapp på 15 millioner kroner. Neste kjøper må regne med å punge ut langt mer.

- I forhold til mange andre strandeiendommer på Bygdøy, ligger den ydmykt priset på 68 millioner. Vi har sterk tro på et salg fra nå og fram til sommeren, og jobber med flere interessenter, sier Kvisgaard.

Artikkelen fortsetter under:

REGNER MED SALG: Ulvens eiendom på Bygdøy er på over 1,7 mål - med svømmebasseng i hagen. Foto: Stian Fjeldstad
REGNER MED SALG: Ulvens eiendom på Bygdøy er på over 1,7 mål - med svømmebasseng i hagen. Foto: Stian Fjeldstad Vis mer
- PÅKOSTET: Selger opplyser selv at han har brukt flere titalls millioner i oppgraderinger av eiendommen. Foto: StudioOslo
- PÅKOSTET: Selger opplyser selv at han har brukt flere titalls millioner i oppgraderinger av eiendommen. Foto: StudioOslo Vis mer

Overfor Finansavisen har Ulven selv uttrykt at han har kostet på «noen titalls millioner» i oppgraderinger av villaen.

- Huset er pusset mye opp siden jeg kjøpte. Det er gjort veldig mye både med hus, brygge og basseng, sier Alf Ulven til Finansavisen.

- Mye hus

Ifølge avisa er det Ulvens kone og barn som har bodd i villaen på Bygdøy. Selv holder millionæren til på en familiegård i Aremark. Nå som resten av familien har flyttet ut, ser eiendomsutvikleren det som naturlig å selge.

- Det er et veldig fint hus, men det bor nesten ikke mennesker i huset. Det er rett og slett for fint til at det ikke skal brukes, og det blir veldig mye hus å ta vare på, sier Ulven.

59-åringen har tjent store summer på eiendomsvirksomhet i løpet av sin karriere. Ved flere anledninger har Ulven også vært på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Ifølge skattelistene sto investoren oppført med en formue på drøye 67 millioner kroner i 2018.

KJØPE?: En boligannonse i Sydney har tatt verden med storm den siste tida, og nei, det er ikke det flotte badebassenget som er årsaken. Video: LJ Hooker. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer