Manglet 12 kroner for å droppe gigantkutt

- Det er grisedyrt å fly i Distrikts-Norge, sier Widerøe.

RAMMES HARDT: Flere steder i distriktene rammes hardt når Widerøe kutter ut 4000 avganger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RAMMES HARDT: Flere steder i distriktene rammes hardt når Widerøe kutter ut 4000 avganger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i en fortvilt situasjon. Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg.

Det var de dramatiske ordene Widerøe-sjef Stein Nilsen valgte å bruke da han mandag informerte offentligheten om at flyselskapet kommer til å kutte 4000 årlige avganger på kortbanenettet.

Selskapet viser til økte skatter og avgifter over flere år som en av de viktigste årsakene til rutekuttet.

Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll, sier til Brønnøysunds Avis at selskapet betaler 580 kroner per billett per vei i skatter og avgifter på en typisk kortbanestrekning. Det er inkludert passasjeravgift, men før selskapet har betalt en krone i lønn, vedlikehold og annet, sier hun.

- Det sier litt om hvor stor andel av billetten som er avgifter. Passasjeravgiften er åpenbart den som slår verst ut, ikke minst fordi den fremdeles er veldig flat. Vi mener om man hadde redusert passasjeravgiften til 65 kroner, hadde vi greid å unngå disse kuttene, sier Brandvoll til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer