Tordner mot oljerapport:

- Manipulerende og farlig

Korrupsjonsjeger Eva Joly kaster seg inn i debatten om oljelobbyens forsøk på å påvirke debatten før valget. Rapporten som viser at norske kutt ikke vil redusere utslippene kunne vært skrevet av en student, mener hun.

PEKEFINGER: Korrupsjonsjeger og politiker Foto: Lars Evind Bones / Dagbladet
PEKEFINGER: Korrupsjonsjeger og politiker Foto: Lars Evind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes dette er et veldig godt eksempel på hvordan multinasjonale selskaper klarer å unngå demokratiet og formørke vitenskapen.

Korrupsjonsjegeren og den tidligere presidentkandidaten for De Grønne i Frankrike går nå i strupen på rapporten det anerkjente analysebyrået Rystad Energy lanserte i forrige uke.

Rapporten, som er bestilt av lobbyorganisasjonen Norsk Olje og gass, viste at kutt i norsk olje- og gassproduksjon ikke vil redusere globale utslipp av klimagasser.

- Valgmanipulasjon

Joly er ikke nådig når hun skal beskrive rapporten. Hun mener det ikke er en ordentlig studie og kaller den «et angrep på vitenskapen».

- Denne lille studien her er veldig enkel. Jeg tror den kunne vært skrevet av studenter på andre året på BI eller Handelshøyskolen. Det er ikke en ordentlig vitenskapelig studie. Det er bare en liten Power Point-presentasjon, som ikke er særlig imponerende.

- Den er dypt misledende. Fossil energi er døden for oss, sier Joly.

Joly ble for alvor kjent da hun som forhørsdommer i Frankrike på 90-tallet rullet opp en omfattende korrupsjonssak i oljegiganten Elf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer