Maribel-konkurs: Pågrepet på Gardermoen

Fire personer er nå siktet etter at hotellkonsernet gikk konkurs.

PÅGREPET: Den siktede mannen ble pågrepet på Gardermoen torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PÅGREPET: Den siktede mannen ble pågrepet på Gardermoen torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 60-åra ble pågrepet torsdag kveld, siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse konkursen til hotellkonsernet Maribel.

Vurderer varetektsfengsling

Økokrim pågrep den siktede mannen i 60-åra da han ankom Oslo Lufthavn fra utlandet torsdag kveld.

«Økokrim hadde da vært i dialog med den siktede og hans forsvarer over flere dager og han kom frivillig til Norge», heter det i pressemeldingen fra Økokrim.

- Vi vurderer varetektsfengsling, og vil ta stilling til det i løpet av dagen, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen til Børsen.

Mannens forsvarer, Thomas Skjelbred, sier siktede stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han reiste frivillig fra Polen, der han oppholdt seg, da han ble kjent med siktelsen, for å forklare seg for politiet, sier Skjelbred til Børsen.

- Han mener at siktelsen baserer seg på misforståelser, og ønsker å opplyse saken best mulig for Økokrim.

Skjelbred sier at de stiller seg avvisende til en varetektsfengsling.

Høyre-politiker fengslet

Det var torsdag det ble kjent at Økokrim etterforsker mistanke om straffbare forhold som er avdekket under konkursbehandlingen.

Onsdag denne uka ble tre personer pågrepet og siktet av Økokrim for grov økonomisk utroskap.

En av de tre er Høyre-politiker Alf Ulven. Han ble varetektsfengslet torsdag sammen med en mann i 70-åra og en mann i 50-åra, begge tilknyttet ledelsen i konsernet.

SIKTET: Høyre-politiker Alf Ulven, her fotografert ved gården sin i Aremark i 2002. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Høyre-politiker Alf Ulven, her fotografert ved gården sin i Aremark i 2002. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Ikke gjort noe straffbart

Forsvareren til Ulven sa til Børsen torsdag at Høyre-politikeren stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han mener han ikke har gjort noe straffbart, sa Thomas Frøberg.

Overfor NRK har forsvareren forklart at Ulven mener han har vært med på «en forretningsmessig begrunnet transaksjon og ikke har hatt noen intensjon om å støtte noen ulovlige handlinger».

Mats Stenmark Iversen, som forsvarer en av de andre mennene, sier til Børsen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Søren Olsen forsvarer den tredje siktede. Han har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Ransakelser

I forbindelse med pågripelsene torsdag ble det foretatt ransakinger flere steder på Østlandet og Vestlandet, opplyste Økokrim i en pressemelding.

- Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet, og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon. Etterforskningen skal nå avklare om det har skjedd noe straffbart, sa førstestatsadvokat Bård Thorsen.

Det var 14. juni i fjor det ble kjent at hotellkonsernet Maribel, som drev over 50 First- og Moxy-hoteller i Norge, er konkurs.

I fjor vinter kunne Dagens Næringsliv fortelle at konsernet hadde betydelig underskudd og hadde brutt lånebetingelsene. Da selskapet ble slått konkurs skal de ha hatt en gjeld på over én milliard kroner.

Et av hotellene som gikk med i konkursen, First Hotel Marin i Bergen, er tatt over av Petter Stordalens Choice.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer