Sommerferie i Danmark:

Markedet har eksplodert

Rift om sommerhus i Danmark.

DEILIGT: Drømmen om feriehus i Danmark lever, men antall bestillinger øker og gjør nåløyet trangere. FOTO: Shutterstock / NTB
DEILIGT: Drømmen om feriehus i Danmark lever, men antall bestillinger øker og gjør nåløyet trangere. FOTO: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerplanene legges for mange i disse dager, og håpet om en ferietur til Danmark lever fremdeles hos mange nordmenn. Danske BT melder imidlertid om en utfordrende situasjon på sommerhus-markedet.

På grunn av pandemien er det allerede registrert 142 prosent flere sommerhus-bestillinger enn i fjor i henholdsvis juli og august, ifølge tall fra Danmarks Statistik.

Den voldsomme økningen skjer til tross for en nedgang i bestillinger fra tyske turister, som har fått beskjed om at bare dersom de er fullvaksinert, så vil de slippe inn fra 1. mai.

Det er med andre ord danskene selv som bidrar til solid vekst, ifølge BT.

Karantene eller ikke

Danmark kom i slutten av april med nyheten om at personer fra Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark kunne reise til Danmark uten å sitte i karantene.

Selv om danskene åpnet for karantenefrie reiser fra deler av Norge, måtte imidlertid alle som kom tilbake til Norge fra Danmark, i karantene.

Hvilke regler og restriksjoner som vil gjelde i sommer, er foreløpig ikke avklart. Ifølge DFDS åpner imidlertid fergeruta Oslo-København (via Frederikshavn) 7. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.