Sommerferie i Danmark:

Markedet har eksplodert

Rift om sommerhus i Danmark.

DEILIGT: Drømmen om feriehus i Danmark lever, men antall bestillinger øker og gjør nåløyet trangere. FOTO: Shutterstock / NTB
DEILIGT: Drømmen om feriehus i Danmark lever, men antall bestillinger øker og gjør nåløyet trangere. FOTO: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerplanene legges for mange i disse dager, og håpet om en ferietur til Danmark lever fremdeles hos mange nordmenn. Danske BT melder imidlertid om en utfordrende situasjon på sommerhus-markedet.

På grunn av pandemien er det allerede registrert 142 prosent flere sommerhus-bestillinger enn i fjor i henholdsvis juli og august, ifølge tall fra Danmarks Statistik.

Den voldsomme økningen skjer til tross for en nedgang i bestillinger fra tyske turister, som har fått beskjed om at bare dersom de er fullvaksinert, så vil de slippe inn fra 1. mai.

Det er med andre ord danskene selv som bidrar til solid vekst, ifølge BT.

Karantene eller ikke

Danmark kom i slutten av april med nyheten om at personer fra Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark kunne reise til Danmark uten å sitte i karantene.

Selv om danskene åpnet for karantenefrie reiser fra deler av Norge, måtte imidlertid alle som kom tilbake til Norge fra Danmark, i karantene.

Hvilke regler og restriksjoner som vil gjelde i sommer, er foreløpig ikke avklart. Ifølge DFDS åpner imidlertid fergeruta Oslo-København (via Frederikshavn) 7. juni.

Første skritt

Danmark tok i slutten av april det første skrittet mot en gjenåpning etter pandemien.

Blant annet kunne danskene igjen spise på restauranter - forutsatt at bordet var bestilt minst en halvtime i forveien, og mot framvisning av coronapass eller en fersk negativ coronatest.

Serveringen opphører klokka 22 og gjestene må være ute senest klokka 23.

Det ble også mulig å besøke museer, gallerier, biblioteker og større kjøpesentre.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer