Marta (37) arvet klesgigant: - Skrekkfall

Zara-gründerens datter, Marta Ortega (37), overtar som styreleder i selskapet. Nyheten førte til at selskapet stupte på børsen.

SJEFSBYTTE: Den spanske forretningsmannen, og grunnleggeren av moteimperiet Zara, Amancio Ortega (84) har gjort seg styrtrik på klær. Nå overtar datteren hans, Marta Ortega (37), med en stilling som styreleder. Foto: Reuters /Rodrigo Garrido/NTB
SJEFSBYTTE: Den spanske forretningsmannen, og grunnleggeren av moteimperiet Zara, Amancio Ortega (84) har gjort seg styrtrik på klær. Nå overtar datteren hans, Marta Ortega (37), med en stilling som styreleder. Foto: Reuters /Rodrigo Garrido/NTB Vis mer
Publisert

Selskapet til Zara-gründeren, Index SA, opplyste i en uttalelse at de skifter ut hele toppledelsen i klesgiganten. Det har fått investorene til å tvile.

Marta Ortega (37), som er datteren av Zara-gründeren Amancio Ortega (85), blir den nye styrelederen i selskapet 1. april.

Hun har brukt de siste åra på å gjøre seg mer synlig for offentligheten, men Ortega har lenge blitt omtalt som «den mest innflytelsesrike personen i moteverdenen som du aldri har hørt om».

Gjennom de siste 15 åra har hun hatt mange forskjellige roller i selskapet til faren, men hun har aldri sittet på toppen i ledelsen. Hennes oppgave har i større grad vært å styrke varemerket til Zara.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg ville dedikere livet mitt til å bygge opp bedriften til foreldrene mine ved å se inn i framtida med kunnskap fra fortida, sier Marta Ortega i en uttalelse.

Børsfall

Det har lenge vært ventet at Marta skulle gå inn i toppledelsen i selskapet, men investorene reagerte likevel da uttalelsen kom fra selskapet.

Nyheten førte til at selskapet raste så mye som 5,3 prosent på børsen. Det skriver finansavisa Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.