Märtha Louise har solgt kongehytta

Det bekrefter megler Torbjørn Ek til Børsen.

NYE EIERE: Drøye to år etter at prinsesse Märtha Louise først forsøkte å kvitte seg med eiendommen, har et salg omsider gått i boks. Foto: NTB Scanpix
NYE EIERE: Drøye to år etter at prinsesse Märtha Louise først forsøkte å kvitte seg med eiendommen, har et salg omsider gått i boks. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august 2018 ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (48) skulle selge sommerstedet Bloksberg på Hankø i Fredrikstad kommune.

Etter flere runder på markedet, og et betydelig priskutt på ti millioner kroner, er den omsider solgt. Det bekrefter kjendismegler Torbjørn Ek overfor Børsen.

Han opplyser videre at handelen ble gjennomført tirsdag denne uka.

- Eiendommen er solgt. Pris og kjøper er konfidensielt, sier Torbjørn Ek.

Det var på vårparten for to år siden at eiendommen ble lagt ut på Finn.no - med en prisantydning satt til 35 millioner kroner.

Prisen på hytta ble nylig dumpet fra 35 millioner norske kroner til 25 millioner.

Oppgraderinger

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (83) eiendommen.

Märtha Louise sa fra seg tittelen i 2002.

Året etter satte hun i gang et omfattende prosjekt med utendørs saltvannsbasseng og dusjanlegg på Bloksberg på Hankø, strandeiendommen som hun fikk som forskudd på arv fra kong Harald.

Feriehuset er på 400 kvadratmeter, og består av et hovedhus og et gjestehus. I tillegg inkluderer tomten en egen brygge og et båthus, og har utsikt over hele Oslofjorden. Det er totalt åtte soverom på eiendommen.

Artikkelen fortsetter under:

Mange minner

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksberg, der de koste seg med avslapping og vannaktiviteter.

Märtha og hennes familie har også en rekke gode minner fra feriehuset på Hankø. Blant annet ble datteren Leah Isadora født ved hjemmefødsel på Bloksberg i 2005.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer