Masseinnkaller til høring

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og en rekke nåværende og tidligere statsråder blir kalt inn til høring på Stortinget om habilitet 7. november. I tillegg blir Anette Trettebergstuen og Ola Borten Moe bedt om å gi en skriftlig redegjørelse.

MØTTES I DAG: Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Javad Parsa / NTB
MØTTES I DAG: Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har kontrollkomiteen lagt konkrete planer for hvordan vi best følger opp de ulike habilitetssakene gjennom åpne høringer på Stortinget den 7. november. Der vil alle partier få mulighet til å stille de spørsmålene som de mener er relevante til de nåværende og tidligere statsrådene som er involvert i ulike habilitetssaker. For Venstres del er vi fornøyd med hvordan opplegget blir, og er sikker på at høringene blir et viktig steg i å styrke tilliten mellom folket og myndighetene, sier saksordfører Grunde Almeland (V).

Komiteen inviterer nå Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Ola Borten Moe, Anette Trettebergstuen, Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt til høring.

Høringen avholdes altså 7. november og vil både handle om konkrete habilitetsbrudd og hvordan regjeringen jobber med habilitet.

- I sakene til Brenna, Huitfeldt og Solberg så har vi bedt dem om å komme med utfyllende svar på våre spørsmål. Vi ser at det derfor også er nødvendig for oss å be de tidligere statsrådene Ola Borten Moe og Anette Trettebergstuen om å gi en full skriftlig redegjørelse til komiteen om deres habilitetssaker, slik de andre berørte også har gjort, sier saksordfører Grunde Almeland (V).

Saksbunken og informasjonsmengden har vokst for hvert møte komiteen har hatt - med Erna Solbergs habilitet i forhold til Sindre Finnes aksjehandel i løpet av hennes åtte år som statsminister som den mest omfattende saken.

Dagbladet meldte i går at komiteen vil sende ytterligere skriftlige spørsmål til Erna Solberg, for å følge opp hennes egen redegjørelse til komiteen 3. oktober.

I dag ble det klart at komiteen vil sende ytterligere spørsmål også til utenriksminister Anniken Huitfeldt, som også har innrømmet habilitetsbrudd som følge av at hennes mann har handlet aksjer.

Kontrollkomiteen har planlagt åpen høring om habilitetssakene i begynnelsen av november.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer