Masseoppsigelse i SAS

SAS sier opp tusenvis av ansatte som følge av coronakrisa.

MASSEOPPSIGELSE: Luftfartsselskapet SAS har blitt hardt rammet av coronakrisa. Nå sier de opp tusenvis av ansatte i både Danmark og Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MASSEOPPSIGELSE: Luftfartsselskapet SAS har blitt hardt rammet av coronakrisa. Nå sier de opp tusenvis av ansatte i både Danmark og Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Omkring 1600 ansatte i luftfartselsskapet SAS i Danmark har mandag mottatt oppsigelsesbrev.

Det bekrefter styreleder i fagforeningen for selskapets kabinpersonale, Christa Ceré, ifølge danske BT.

– Det er et veldig høyt antall, og mine medlemmer har det ikke bra. Hele bransjen er rammet, så de kan ikke bare søke en annen jobb, sier hun til avisa.

Varslet kutt

I april varslet SAS at de ville kutte inntil 5000 ansatte som følge av coronapandemien. Ifølge en børsmelding handlet dette om fulltidsansatte i Sverige, Norge og Danmark.

– Covid-19 har tvunget SAS til å ta stilling til en helt ny virkelighet som kommer til å gi følger ikke bare i de nærmeste månedene, men de neste åra, sa konsernsjef Rickard Gustafson den gang.

Nå sier SAS Danmark opp 1600 ansatte, hvorav omtrent 700 er kabinansatte og 176 piloter. I tillegg rammes 96 teknikere, 51 administrerende medarbeidere og 600 av selskapets bakkemannskap, ifølge danske Nyheder.

Ceré sier til BT at hun håper flyaktiviteten vil stige, slik at de ansatte kan vende tilbake.

Norske ansatte rammes også

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, forteller til Dagbladet at også norske ansatte vil bli sagt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer