Masseoppsigelser i hjørnesteinsbedrift i Kirkenes

Direktør i Kimek, Greger Mannsverk, raser mot regjeringen, og kaller dagens innstramming av sanksjoner mot Russland for talentløs.

FORBANNA: I mai i fjor besøkte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) Kirkenes og Kimek. Her sammen med direktør Greger Mannsverk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FORBANNA: I mai i fjor besøkte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) Kirkenes og Kimek. Her sammen med direktør Greger Mannsverk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjørnesteinsbedriften Kimek i Kirkenes varsler at de kommer til å gjennomføre masseoppsigelser.

Masseoppsigelsene kommer etter at regjeringen i dag sendte ut en påminnelse om sanksjonene mot Russland, og at de som bryter dem kan få straff.

- En skandale

Greger Mannsverk, direktør i Kimek, raser mot regjeringen.

Han mener Kimek nå har mistet inntektsgrunnlaget, fordi påminnelsen fra regjeringen blir oppfattet som en innstramming av hva industrien kan levere til den russiske fiskenæringa.

- Det å sette et lokalsamfunn fullstendig i spill uten en forutgående dialog er så talentløst at jeg aldri hadde trodd at det skulle kunne skje, sier han til NRK.

Masseoppsigelsene ble informert om på et allmøte fredag.

- At regjeringen kommer med en pressemelding i dag, uten at vi kjenner innholdet i den på forhånd, er en skandale. Det er en hån mot våre ansatte, sier han til kanalen.

- Kan vare

I mai i fjor besøkte statsminister Jonas Gahr Støre ulike bedrifter i Kirkenes, for å lytte til de som blir sterkt påvirket av sanksjonene mot Russland. Blant bedriftene han besøkte var Kimek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer