Lønnsstøtteordning:

Massepermitterer:
- Vi er svært skuffet

Fredag la regjeringen fram sin nye lønnsstøtteordning. - Vi får bare smuler, raser ledelsen i Fursetgruppen.

MASSEPERMITTERER: Flere hotellkjeder varsler massepermitteringer. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MASSEPERMITTERER: Flere hotellkjeder varsler massepermitteringer. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Publisert

Som følge av strengere tiltak og ny skjenkestopp i landet skal staten ta på seg en del av lønnskostnadene til kriserammede bedrifter. En lønnsstøtteordning har vært kraftig etterspurt, etter at næringslivene har blitt hardt rammet av de strenge tiltakene.

- Det er mange som er i en krevende arbeidssituasjon. Vår jobb er å gjøre situasjonen tryggere for arbeidstakere- og givere, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Forrige uke kom det fram at regjeringen var i gang med å ferdigstille en slik ordning. Skuffelsen var imidlertid stor under fredagens pressekonferanse, da lønnsstøtteordningen ble lagt fram.

Massepermitterer

Lønnsstøtteordningen vil gjelde for bedrifter som er sterkt berørt av nasjonale smitteverntiltak som begrenser aktivitet, som antallsbegrensninger, krav om bordplassering, skjenkerestriksjoner eller liknende. Eksempler på dette er hoteller og restauranter, barer, teatre og kinoer.

Lønnsstøtten settes til maks 30 000 kroner i måneden per ansatt som bedriften velger å beholde i arbeid, begrenset til maks 80 prosent av den ansattes bruttolønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.