Intens jakt på corona-juksere:

Massiv coronastøtte-juks: - Som å naske godteri fra butikken

Dagbladet har funnet mulig coronajuks hos over 100 selskaper.

INTENS JAKT: Økokrim aksjonerte torsdag og fredag mot en rekke personer og adresser i Oslo-området. De arresterte og siktet en rekke personer for i sammenheng med mistenkt bedrag med coronastøtte. Foto: Bjørn Langsem
INTENS JAKT: Økokrim aksjonerte torsdag og fredag mot en rekke personer og adresser i Oslo-området. De arresterte og siktet en rekke personer for i sammenheng med mistenkt bedrag med coronastøtte. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakten på dem som jukser med corona-støtten har blitt intensivert de siste månedene.

Det er samtidig som støtte-milliardene renner inn i den norske økonomien.

Sist uke bevilget regjeringen ytterlige 17 milliarder oljekroner til et kriserammet norsk næringsliv, blant annet skal det etableres en ny kompensasjonsordning.

Dette kommer på toppen av alle milliardene som allerede er pøst inn.

Nå mistenker både Økokrim og Oslo-politiet at juks med støtteordningen har vært massiv under pandemien.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet nå etterforsker mer enn 50 saker med mistenkt coronastøtte-juks. Økokrim har estimert at 60 prosent av sakene gjelder misbruk av den såkalte lønnskompensasjonsordningen.

Per dags dato er det utbetalt over 8 milliarder kroner i lønnskompensasjon til 74 000 bedrifter for 393 000 arbeidstakere.

Coronajuks-razzia

Økokrim aksjonerte torsdag og fredag mot en rekke personer og adresser i Oslo-området. De arresterte og siktet en rekke personer for bedrag med coronastøtte.

- Økokrim har pågrepet fire personer. De er siktet for ulike grove helerier, og en av de er også siktet for grovt bedrageri av Nav. De er pågrepet fordi det foreligger bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat i Økokrim, Daniel Sollie, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer