Massivt press: - Kom dere ut

Vestlige hotellkjeder i Russland kritiseres for å ikke ha trukket seg ut av Russland, mens turiststeder forventer en massiv nedgang av tilreisende.

KRITIKK: Flere vestlige hotellkjeder, som Radisson, får massiv kritikk for å ikke gjøre alt de kan for å trekke seg ut av Russland. Foto: Vladimir Sidoropolev / imageBROKER / NTB
KRITIKK: Flere vestlige hotellkjeder, som Radisson, får massiv kritikk for å ikke gjøre alt de kan for å trekke seg ut av Russland. Foto: Vladimir Sidoropolev / imageBROKER / NTB Vis mer
Publisert

- En sentral del av hele problemet er moral, forretningsetikk, menneskerettigheter og internasjonal lov. Alt dette er grunner til at dere må komme dere ut, sier Ivan Loun til Financial Times (FT).

Han er leder for internasjonalt samarbeid i den ukrainske hotell- og resortorganisasjonen UHRA, og tordner mot internasjonale hotellkjeder som fortsatt opererer i Russland.

Mens Best Western og Hyatt begge meldte tidligere denne måneden at de sier opp sine avtaler med russiske hotelleiere, mener UHRA en lang rekke vestlige hotellkjemper drar beina etter seg.

- De nekter å endre standpunkt og fortsetter å holde åpent i Russland for å tilfredsstille aksjonærene, heter det i en uttalelse fra UHRA - som representerer 130 hotellvirksomheter i Ukraina.

Selskapet Accor, som med sine 52 hoteller er den største internasjonale hotelleieren i Russland, viser til at de har sagt opp bedriftskunder og sitt lojalitetsprogram i landet. Likevel uttaler selskapet at det er en større utfordring å komme seg ut av franchiseavtaler i landet, ifølge FT.

- Jeg tror at de som ikke trekker seg ut kan få skadet ryktet sitt. Jeg tror også at folk vil tenke seg om flere ganger før de velger å reise til Russland, forteller dosent på Høyskolen Kristiania og ekspert i turisme, Trond Blindheim, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.