Massivt svindelangrep - klar oppfordring

Har blokkert over ti millioner SMS-er.

ADVARER: Direktør Pål Wien Espen i Nkom. Foto: Pressefoto
ADVARER: Direktør Pål Wien Espen i Nkom. Foto: Pressefoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) kommer tirsdag ettermiddag med en pressemelding der det informeres om angrep mot mobiltelefoner. Ifølge Nkom er det snakk om flere millioner svindelmeldinger i form av SMS.

- Norge opplever et massivt angrep mot folks mobiltelefoner, privat informasjon og kontoer. Nkom oppfordrer sammen med mobiloperatørene nå folk til å være ekstra forsiktige og oppmerksomme for svindel via SMS-er. Vi nærmer oss jul, og folk sender julegaver og kjøper varer på nett som sendes som pakkepost. Dette prøver svindlere å utnytte, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

Telenor, Telia og Ice gjør ifølge Nkom en iherdig innsats med å stoppe SMS-ene, men svindlerne går stadig nye veier.

- Det sikreste er at folk selv passer på å ikke trykke på svindellenker i SMS-er, eller laster ned ukjente apper, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

I det siste skal det være et aktivt såkalt flubot-angrep, hvor svindlere ber om at det lastes ned apper for å hente pakker og høre talemeldinger.

- Siden det siste angrepet startet onsdag 24. november, har Telenor, Telia og Ice til sammen blokkert over ti millioner flubot-SMS-er, sier direktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.