Nortura:

Matgigant varsler krisegrep

Norges største kjøttprodusent skal spare flere hundre millioner kroner. Det vil innebære drastiske tiltak.

VENTER KRAFTIG PRISHOPP: 1. februar stenger prisvinduet for forhandling mellom produsentene og matvarekjedene. Det er ventet kraftige økninger på flere matvarer. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
VENTER KRAFTIG PRISHOPP: 1. februar stenger prisvinduet for forhandling mellom produsentene og matvarekjedene. Det er ventet kraftige økninger på flere matvarer. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi opererer etter en plan for kostnadskutt nå. Vi skal spare flere hundre millioner kroner i år, så det er klart at det blir veldig tøft, sier konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen, til Børsen.

Den norske matkjempen Nortura kjemper en innbitt kamp mot økte kostnader. I september besluttet selskapet å legge ned kyllingslakteriet i Elverum og flytte aktiviteten til Røra og Hærland. Endringen berørte om lag 130 ansatte.

Overfor Børsen forteller Panengstuen at også at «ytre salg»-avdelingen avvikles. Det vil berøre om lag 40 ansatte.

- Slår ut

Toppsjefen opplyser at det i tida framover vil komme flere tiltak, og kan ikke utelukke ytterligere nedskjæringer.

- Hvor mange som kan miste jobben, hvis noen, gjenstår å se. Det er litt tidlig å si.

Hun forteller at fjoråret skapte mye hodebry. Økte priser på energi, transport og råvarer, sørget for alvorlige trusler mot bunnlinja. Resultatet for fjoråret er foreløpig ikke offentliggjort, men lite tyder på at Nortura vil presentere jubeltall.

- Det verste for oss var energikostnadene. Vi bruker veldig mye strøm på vasking, kjøling, steking, koking og produksjon. Nå prisene øker så mye og så fort, er det klart at det slår ut på det totale resultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer