Nortura:

Matgigant varsler mulig produksjonsstopp

Den norske matkjempen Nortura vurderer drastiske tiltak for å redusere kostnader: - Dette er veldig ødeleggende, sier konsernsjefen til Børsen om de skyhøye strømprisene.

ADVARER: Matvareprisene har skutt i taket det siste året. Nå advarer konsernsjefen i Nortura - med merkevarer som blant annet Gilde og Prior - om at prisene kan bli enda stivere. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
ADVARER: Matvareprisene har skutt i taket det siste året. Nå advarer konsernsjefen i Nortura - med merkevarer som blant annet Gilde og Prior - om at prisene kan bli enda stivere. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Nå er vi der at vi tar en løpende vurdering om å justere ned produksjonen, sier konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen, til Børsen.

En av landets største matprodusenter er i ferd med å gå tom for redskap i verktøykassa. Skyhøye strømpriser og null økonomisk drahjelp fra staten, sørger for at Nortura nå trekker i nødbremsen.

- Dette er veldig ødeleggende for resultatet. Vi må gjøre det vi kan for å unngå negative tall, og jobber derfor for å få på plass en støtte fra staten. Inntil videre ser det ut til å la vente på seg.

- I verste fall

Panengstuen opplyser at Norturas strømkostnader utgjør 150 millioner kroner i et normalår. Prognosene indikerer at den samlede regningen i år vil ende et sted mellom 500-600 millioner kroner.

Nortura-sjefen utelukker ikke at midlertidig stans i driften kan bli et reelt scenario.

- Vi har forsøkt å spare energi så godt det lar seg gjøre. Vi har sett på muligheten for å kutte mindre partier, men det kan få konsekvenser for salget.

- I verste fall må vi innføre produksjonstopp enkelte steder. Et alternativ vi må vurdere er å redusere antallet produksjonsdager for å kutte kostnader, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.