Nortura:

Matgigant varsler mulig produksjonsstopp

Den norske matkjempen Nortura vurderer drastiske tiltak for å redusere kostnader: - Dette er veldig ødeleggende, sier konsernsjefen til Børsen om de skyhøye strømprisene.

ADVARER: Matvareprisene har skutt i taket det siste året. Nå advarer konsernsjefen i Nortura - med merkevarer som blant annet Gilde og Prior - om at prisene kan bli enda stivere. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
ADVARER: Matvareprisene har skutt i taket det siste året. Nå advarer konsernsjefen i Nortura - med merkevarer som blant annet Gilde og Prior - om at prisene kan bli enda stivere. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Nå er vi der at vi tar en løpende vurdering om å justere ned produksjonen, sier konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen, til Børsen.

En av landets største matprodusenter er i ferd med å gå tom for redskap i verktøykassa. Skyhøye strømpriser og null økonomisk drahjelp fra staten, sørger for at Nortura nå trekker i nødbremsen.

- Dette er veldig ødeleggende for resultatet. Vi må gjøre det vi kan for å unngå negative tall, og jobber derfor for å få på plass en støtte fra staten. Inntil videre ser det ut til å la vente på seg.

- I verste fall

Panengstuen opplyser at Norturas strømkostnader utgjør 150 millioner kroner i et normalår. Prognosene indikerer at den samlede regningen i år vil ende et sted mellom 500-600 millioner kroner.

Nortura-sjefen utelukker ikke at midlertidig stans i driften kan bli et reelt scenario.

- Vi har forsøkt å spare energi så godt det lar seg gjøre. Vi har sett på muligheten for å kutte mindre partier, men det kan få konsekvenser for salget.

- I verste fall må vi innføre produksjonstopp enkelte steder. Et alternativ vi må vurdere er å redusere antallet produksjonsdager for å kutte kostnader, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer