Riksmeklerens anmeldelse

Måtte reagere: - Passe irritert

Eksperter roser og slakter riksmeklerens anmeldelse av topplederne i LO og NHO.

POLITISAK: Riksmekler Mats Ruland har bekreftet overfor Børsen at han anmelder lekkasjene fra meklingen mellom NHO og LO og toppsjefene Ole Erik Almlid og Peggy Hessen Følsvik.
POLITISAK: Riksmekler Mats Ruland har bekreftet overfor Børsen at han anmelder lekkasjene fra meklingen mellom NHO og LO og toppsjefene Ole Erik Almlid og Peggy Hessen Følsvik. Vis mer
Publisert

- Tanken på å pålegge politiet å gå på kildejakt i mediene er absurd. Det kommer ikke til å føre til noen verdens ting, sier ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, til Børsen.

Men kildejakt kan det bli, dersom politiet åpner etterforskning som følge av anmeldelsen fra riksmekleren.

Riksmekler Mats Ruland bekreftet overfor Børsen onsdag at han anmelder de massive lekkasjene fra meklingen som sendte 28 000 medlemmer av LO og YS ut i en fire dager lang storstreik.

Inn på teppet

Den største streiken i nyere tid var bare noen timer gammel da meklerens skisse - som la opp til en lønnsøkning på 5,2 prosent - var viden kjent.

Ganske snart kom enda flere detaljer ut i offentligheten, blant annet om dragkampen om fordelingen mellom sentrale og lokale lønnstillegg.

Riksmekleren kalte partene for en alvorsprat. Et alvor både NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik stilte seg bak, samtidig som de nektet for at noen fra deres delegasjon hadde lekket.

De etter hvert temmelig omfattende lekkasjene fikk Stavrum til å skrive en kommentar på streikens tredje dag. Der konkluderte han med at Stortinget burde skrote taushetsplikten i bytte med et pålegg om åpenhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer