Måtte selge livsverket: - En sorg

Serveringsstedet i Trysil gikk med solide overskudd år etter år, men så traff pandemien.

OPPGITT: Bjarte Wigdel er daglig leder ved Knettsetra, som driver både restaurant, vaffelstue og pub i Trysil. Coronapandemiens mange prøvelser førte til at han og kona til slutt så seg nødt å selge sine eierandeler i bedriften. Selskapet er nå heleid av SkiStar. Foto: Privat
OPPGITT: Bjarte Wigdel er daglig leder ved Knettsetra, som driver både restaurant, vaffelstue og pub i Trysil. Coronapandemiens mange prøvelser førte til at han og kona til slutt så seg nødt å selge sine eierandeler i bedriften. Selskapet er nå heleid av SkiStar. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det var ikke denne veien vi drømte om at det skulle gå, sier daglig leder ved restauranten Knettsetra, Bjarte Wigdel, til Børsen.

De siste 16 åra har han og kona drevet det populære serveringsstedet midt i Trysilfjellet. Men etter 15 år på eiersiden - og stadig nye omsetningsrekorder - fikk bedriften seg en alvorlig knekk i 2020.

Pandemiens brutale kneiker førte til at byrden til slutt ble for tung å bære. Vertskapsparet så derfor ingen annen utvei enn å måtte selge sin eierandel på 51 prosent til gigantselskapet SkiStar i fjor sommer.

- Det er veldig behagelig å ikke ha det personlige ansvaret for den økonomiske byrden til hele bedriften. På den andre siden er beslutningen om å selge erstattet av en sorg. Det valget må vi stå i, erkjenner Wigdel.

Ti mill. ned i dragsuget

- Så dere ingen annen utvei?

- Alt er teknisk mulig, men for vår del måtte vi enten tatt opp mer i lån, eller gått inn med private midler for å styrke bedriften. Ved å selge, slipper vi de store økonomiske bekymringene. For at jeg og kona skulle føle at vi fortsatt var i stand til å gi alt til våre kunder og ansatte, var det et nødvendig grep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer