Troys Burger:

Måtte stenge: - Det var tusenvis

Eieren av restauranten Troys Burger på Grünerløkka i Oslo fikk sjokk da han så synet utenfor restauranten.

FIKK SJOKK: Eieren av Troys Burger Kamel Lachiheb skjønte ingenting da dette synet møtte ham utenfor restauranten. Video: Tipser Vis mer
Publisert

- Da jeg kom om morgenen fikk jeg meg et sjokk, sier Kamel Lachiheb, eieren av Troys Burger på Grünerløkka i Oslo, til Dagbladet.

Lørdag morgen ble Lachiheb møtt av et spesielt syn da han skulle åpne dørene til burger-restauranten sin.

En sverm med bier hadde okkupert et av bordene på utsida av restauranten like ved inngangsdøra.

- Det kom bare flere og flere bier. Det var tusenvis av dem, det var helt sykt. Restauranten ble en attraksjon for flere i området, sier restauranteieren.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først.

- Lykkedyr

Restauranten, som egentlig skulle åpne klokka 11.00 på lørdag, måtte stenge ned øyeblikkelig etter bie-okkupasjonen.

- Vi måtte stenge restauranten i flere timer. Det ble selvfølgelig dårlig for businessen, men jeg ser på det som en fin ting. Der jeg kommer fra er bier et lykkedyr, så det var koselig å få besøk, sier Lachiheb og legger til:

- Vi ringte til brannvesenet som henviste oss til en birøkter. Han fortalte at de trolig kom fra Mathallen og skulle finne seg et nytt sted å slå seg ned.

INVASJON: Lørdag morgen hadde biene slått leir på et av bordene utenfor burger-restauranten Troys. Foto: Privat
INVASJON: Lørdag morgen hadde biene slått leir på et av bordene utenfor burger-restauranten Troys. Foto: Privat Vis mer

Lachiheb tviler på at biene ville slå seg ned for godt på bordet utenfor restauranten hans, men ifølge birøkteren skal dronningbien ha trengt en pause på reisen til et nytt hjem, forteller han.

Klokka 16 lørdag ettermiddag kunne Troys Burger omsider åpne dørene for kundene igjen, men det var fortsatt noen bier som hang igjen gjennom dagen og helga, så birøkteren kom også en tur lørdag kveld.

Nå er de imidlertid helt borte, opplyser Lachiheb.

- Det har aldri skjedd før at vi har fått besøk av bier på den måten. Det viser naturkreftene som var i sving den dagen, sier han.

Restauranteieren forteller at biene fikk leve videre etter å ha blitt fraktet vekk av birøkteren.

Skal håndteres

Ifølge Norges Birøkterlag er honningbier husdyr - på lik linje med storfe og småfe. Honningbier lever ikke vilt i Norge, så alle svermer skal derfor håndteres.

Hvis man derfor får en bisverm i hagen eller i huset, kan man ringe sitt nærmeste lokale birøkterlag for å få hjelp med å fange dem.

Får man hjelp av en birøkter til å fange inn bisvermen, vil han eller hun som regel ta med seg biene til en bikube, slik at samfunnet får leve videre. Av og til velger birøkteren å avlive bisvermen. Et skadedyrfirma vil i de fleste tilfeller avlive biene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer