Måtte stenge doene

Da vannet frøs i en vanntank på SAS-flyet fra Alta torsdag, skapte det store problemer.

KALDT: Kaldt vær i Alta førte til at en vanntank frøs om bord på et SAS-fly av typen Airbus A320 lik flyet på bildet. Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterstock
KALDT: Kaldt vær i Alta førte til at en vanntank frøs om bord på et SAS-fly av typen Airbus A320 lik flyet på bildet. Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen fløy SK4409 fra Alta. Planen var at flyet etter en mellomlanding i Tromsø skulle lande i Oslo 10.45. Imidlertid førte en frossen vanntank til problemer, melder iFinnmark.

- På mellomlandingen i Tromsø ble det avdekket at en vanntank på 200 liter har frosset i Alta, og vann har rent ut i buken på flyet. Vi blir bedt om å forlate flyet, forteller passasjeren Sara Marja Magga til nettstedet.

Passasjerene fikk komme tilbake på flyet fem timer seinere, men den tomme vanntanken fikk konsekvenser.

- Vi må fly til Oslo uten tilgang til do og kaffeservering, sier Magga.

Dette flyet skulle frakte passasjerer til et møte om global oppvarming i Dubai, men frøs i stedet fast på rullebanen. Video: Twitter, AP. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

- Tørket opp

Situasjonen førte til at flyet ble fem timer forsinket i Tromsø. Ifølge Flightradar landet flyet på Gardermoen klokka 15.41.

- Vannet har blitt tørket opp, og det er ingen skader skjedd, får vi forklart, forteller Sara Marja til iFinnmark idet passasjerene får komme tilbake på flyet i Tromsø.

Det fire år gamle flyet er svenskregistrert og av typen Airbus A320. Pressesjef i SAS, Tonje Sund, bekrefter situasjonen.

- Det er kuldegrader i Finnmark, så vannet hadde frosset. Dessverre ble flyet noe forsinket, men er nå på tur til Oslo, sier hun til iFinnmark torsdag ettermiddag.