Coronarelatert sykefravær:

Måtte stenge: Krever grep

Grefsenkollen restaurant er blant flere bedrifter som har blitt rammet av høyt sykefravær. Nå håper daglig leder på drahjelp fra regjeringen.

MÅTTE STENGE RESTAURANTEN: Grefsenkollen restaurant i Oslo hadde ikke kapasitet til å holde restauranten åpen søndag. Årsaken var at mange av de ansatte hadde coronarelatert sykefravær. Bedriften er ikke alene om å støte på samme ufordring i disse dager. Foto: Vidar Ruud / NTB
MÅTTE STENGE RESTAURANTEN: Grefsenkollen restaurant i Oslo hadde ikke kapasitet til å holde restauranten åpen søndag. Årsaken var at mange av de ansatte hadde coronarelatert sykefravær. Bedriften er ikke alene om å støte på samme ufordring i disse dager. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Det var alle mann til pumpene i går, sier daglig leder ved Grefsenkollen restaurant, Jon Utstein Kloster, til Børsen.

Coronarelatert sykefravær har skutt i været den siste tida, noe som skaper store utfordringer for flere bransjer. For Grefsenkollen restaurant ga smitte blant ansatte utslag i stengte dører denne helga.

- Vi hadde fryktelig mye gjester her i går, men fordi så mange av de ansatte er syke eller i isolasjon, var det ikke mulig å åpne restauranten inne, fortsetter Kloster.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

- Vanskelig

Foreløpige tall fra NAV viser at 27 750 personer ble sykmeldt sist uke med coronarelaterte diagnoser. Det er et byks på 25 prosent sammenliknet med uka før. Det høye fraværet resulterer blant annet i store bemanningsutfordringer - for blant andre en allerede hardt presset serveringsbransje.

- Smitten kommer nærmest fra alle kanter. Det er ingenting som tyder på at mine ansatte har blitt smittet på jobb, men når rundt halvparten av servitørene våre er borte som følge av coronarelatert sykdom, er det klart vi havner i en vanskelig situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer