Måtte ta grep etter corona-rush

Et rush av kunder ønsket å forsikre seg mot store inntektstap som følge av coronakrisa. Det førte til at forsikringsselskapet måtte ta hastegrep.

STENGT: Forsikringsselskapet Tryg stengte for nytegninger av inntektsforsikring, etter stor pågang. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STENGT: Forsikringsselskapet Tryg stengte for nytegninger av inntektsforsikring, etter stor pågang. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den 12. mars innførte regjeringen de mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid. Det har som varslet, og forventet, allerede fått store konsekvenser for samfunnet.

Tirsdag ble det kjent at arbeidsledigheten i Norge nå er på svimlende 10,4 prosent. 291 000 personer er helt arbeidsledige, og 142 000 av dem er nye ledige den siste uka, ifølge tall fra Nav.

Dette er den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden andre verdenskrig, og Nav peker på den kraftige økningen i permitteringer i kjølvannet av coronapandemien som hovedårsaken.

Det store antallet permitteringer har fått mange nordmenn til å lete etter måter å sikre seg økonomisk på, i det som for mange oppleves som en høyst usikker tid.

- For mange på en gang

Det merket Tryg forsikring da antallet innkommende anrop skjøt i været over natta. De har de siste åra solgt forsikringsproduktet inntektsforsikring til medlemmer av arbeidstakerorganisasjonen Nito og til kunder av strømleverandøren LOS.

- Vi måtte stenge den for nytegninger, og har siden fått en del telefonhenvendelser fra folk som lurer på hva som er grunnen. De fleste forstår hvorfor, sier Trond Markussen, president i ingeniør- og teknologiforeningen NITO, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer