Russland

McDonald's: Nytt navn i Russland

Stengte McDonalds-restauranter gjenåpner i Russland. I ny drakt og med nytt merkenavn.

STENGT: McDonald's driver ikke lenger i Russland. Men det er startet en kopi av russerne. Foto: NTB
STENGT: McDonald's driver ikke lenger i Russland. Men det er startet en kopi av russerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

McDonald's trakk seg tidligere i år ut av Russland som følge krigen mellom Russland og Ukraina.

Da stengte de 850 restauranter i landet. Beslutningen kom etter sterkt press om å låse dørene som straff for Russlands angrep i Ukraina.

Direktør Chris Kempczinski uttalte i et åpen brev til de ansatte at «våre verdier betyr at vi ikke kan ignorere den unødvendige menneskelige lidelsen som utspiller seg i Ukraina».

Nå er 15 av det som tidligere var McDonalds-restauranter gjenåpnet med nytt navn. De heter nå «Godt og punktum». Det forteller direktør i de russiske myndigheter, Oleg Paroev, til nyhetsbyrået Ria.

Restauranten vil tilsynelatende selge mye av de samme varene som McDonald's gjør.

MOSKVA: Den russiske kjendissønnen Luka Safronov viste sin misnøye med McDonald's midlertidige stengning i Russland. Video: Twitter Vis mer

Kommer mer

De 15 restaurantene er åpnet i Moskva-regionen. Ifølge Paroev vil det åpne 200 nye restauranter av dette merket innen slutten av juni.

Ordfører Sergej Sobjanin har tidligere uttalt at russiske kjeder kan erstatte McDonalds-restaurantene i løpet av et år.

- Vi har snakket med et stort antall kjeder som jobber i sektoren, og vi ser at hele kjeden kan bli erstattet av lokale bedrifter i løpet av et halvt til ett år, toppen. I tillegg er 99 prosent av matvarene levert av russiske leverandører, sier han, og legger til:

- Vi vil også be kjedene som åpner å ansette personalet som jobber på samme McDonald's så fort som mulig, sa han i en pressemelding forrige uke.

SJOKK: Hanne Kristiansen og barna løp rett på do for å kaste opp da de fant levende meitemark i cheeseburgerne sine. Etterpå filmet hun burgeren hun nettopp hadde tatt en bit av. Video: Privat Vis mer

- Ubehagelig

Myndighetene i Moskva har også vedtatt å bevilge 500 millioner rubler i lån for å opprette flere fastfood-kjeder. I dagens valuta, som er krisedårlig for rubelen, tilsvarer det 42 millioner norske kroner.

- Selvfølgelig er det ubehagelig - mange har blitt vant med å gå til McDonald's, sier ordføreren videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer