Med bønn til julepassasjerer

Norske fly- og togselskaper advarer: - Det kan bli en utfordring.

HJEM TIL JUL?: Norske transportselskaper planlegger nå sitt trafikkprogram for jula. Coronapandemien skaper imidlertid en rekke usikre momenter for både selskapene og passasjerer. Foto: Terje Pedersen / NTB
HJEM TIL JUL?: Norske transportselskaper planlegger nå sitt trafikkprogram for jula. Coronapandemien skaper imidlertid en rekke usikre momenter for både selskapene og passasjerer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I ei tid der norsk luftfart er under et enormt økonomisk og logistikkmessig press, nærmer også en av årets travleste reiseperioder seg med stormskritt. Strenge coronarestriksjoner har tvunget transportselskapene til å omstille seg kraftig.

På samme tid bestiller mange fly- og togbilletter hjem til jul - og gjerne god tid i forveien. Nå står aktørene i en hektisk planleggingsfase. Norwegian er blant selskapene som forbereder seg på alle scenarioer.

- Utgangspunktet vårt er å fly på de rutene vi meldte om mandag, men det kan komme justeringer i tida framover, varsler talsperson i Norwegian, Christer Baardsen, til Børsen.

- Berørte blir kontaktet

Flygiganten innførte en kraftig reduksjon i antall ruter denne uka, da de satte 15 av 21 fly på bakken. Det førte til et umiddelbart ras av kansellerte flyginger.

Nå bes kundene om å forberede seg på at det kan komme ytterligere endringer også framover.

- Det vil avhenge av faktorer som etterspørsel etter billetter og myndighetenes reiserestriksjoner. Alle kunder som blir berørt av kanselleringer eller endringer blir kontaktet, sier Baardsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer