Med denne bilen følger «babycall»

Kjøretimer, «babycall» til bilen og egen garasje er inkludert i prisen, men kjøper du Lamborghinis nye superbil får du ikke muligheten til å brife med den i ditt eget nabolag.

RÅDYR: Den nye bilen til Lamborghini er rådyr, men det følger med flere goder. Video: Lamborghini Vis mer
Publisert

Har du noen millioner som svir i lomma som du gjerne skulle brukt på en ny bil? Da kan det tenkes at den nye superbilen til Lamborghini er noe for deg.

Det italienske bilselskapet har riktignok ikke avslørt hva den nye superbilen, Essenza SCV12, som ble presentert i helga, kommer til å koste, men at den vil koste et sjusifret dollarbeløp, er det ingen som er i tvil om.

Banebil

Det som er spesielt med den nye bilen er at den er ulovlig å kjøre på vanlige veier, ifølge Business Insider.

Dermed finnes det ingen mulighet for å cruise gjennom nabolaget for å få vise den fram til venner, naboer og kanskje spesielt viktig, fiender.

Det du derimot får muligheten til er å kjenne hvordan det føles når man tråkker klampen i bånn i en bil som yter 830 hestekrefter, noe som gjør den til den sterkeste motoren Lamborghini noen gang har laget.

Bilen er utformet med en aerodynamikk som skal gi maks ytelse, og selv eksosrørene er spesialdesignet for å øke prestasjonsevnen.

- Dette er et prosjekt der vi kombinerte jakten på teknisk perfeksjon med raffinert aerodynamikk, futuristisk og innovativt design, som karbonmonocoque, uten veltebur, på innsida, sier Maurizio Reggiani, sjef for det tekniske ved Automobili Lamborghini.

- Resultatet er en engasjerende og kompromissløs bil, skapt til å kjøre løp og brukes på en bane for å vise fram de tingene som har gjort Lamborghini verdensberømt. Det garanterer unike og spesielle følelser for både sjåførene og de som ser på.

40 eksemplarer

Essenza SCV12 oppfyller Det internasjonale bilsportsforbundets (FIA) sikkerhetskrav til sportsbil-prototyp, sportsbiler som er bygd utelukkende med tanke på racing.

Selv om Lamborghini ikke har oppgitt noen pris, blir det anslått at bilen vil koste i overkant av 2 millioner dollar, eller over 18 millioner norske kroner. Om det høres litt mye ut for en bil, så er det ikke «bare» bilen man kjøper seg tilgang til.

Lamborghini har planer om å lage 40 eksemplarer av EssenzaSCV12. Kjøper du en av dem får du også tilgang til det som kan omtales som et «racingprogram».

Bilprodusenten flyr nemlig bilene rundt til mange av verdens flotteste baner. Eierne vil også få tilgang til kjøretimer med Emmanuele Pirro, som har vunnet det sagnomsuste 24-timersløpet på Le Mans hele fem ganger.

Mellom racingslagene frakter Lamborghini bilene tilbake til Bologna, der bilene får stå i en ny hanger bygd i Lamborghinis hovedkvarter.

«Babycall»

Skulle eierne lengte etter bilene sine i tiden mellom turene på racingbanen har Lamborghini en løsning på det også: De har satt opp det som litt spøkefullt kan omtales som en «babycall» for bilene.

Med i prisen får eierne nemlig tilgang til et webkamera som er satt opp slik at de kan se bilen når de vil, hele døgnet, 365 dager i året.

Prisen for fartsmonsteret er som sagt ikke oppgitt, men om man i det hele tatt tenker på å kjøpe en av de 40 eksemplarene som blir laget, så er neppe penger et spørsmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer