Med kvalitetsmerket lovet fiske-baronen å følge loven

Men samtidig brøt sjømat-imperiet til Ted Robin Endresen (47) arbeidsmiljøloven år etter år.

HOLDT IKKE GARANTI: «Nessekongen» Ted Robin Endresen (47) solgte sjømat med kvalitetsmerket «Krav». Det skulle bevise at bedriften fulgte norsk arbeidsmiljølov. Men det gjorde den ikke. Foto: Marius Fiskum
HOLDT IKKE GARANTI: «Nessekongen» Ted Robin Endresen (47) solgte sjømat med kvalitetsmerket «Krav». Det skulle bevise at bedriften fulgte norsk arbeidsmiljølov. Men det gjorde den ikke. Foto: Marius Fiskum Vis mer
Publisert

MYRE/OSLO (Dagbladet): Hvis noen kan kalles «nessekonge», er det Ted Robin Endresen fra Myre.

Fra fiskeværet Myre i Nordland styrer 47-åringen et en fiskeri-imperium med mer enn halv milliard i omsetning og over 150 ansatte.

Endresen er eier eller deleier i en rekke større sjømatselskaper, blant dem Myre fiskemottak, Myre Saltfish Group og Norges største kystrederi - Øksnes Kystfiske. Og Endresen ekspanderer stadig.

Seinest i år tok han over fiskemottak i Moskenes og Honningsvåg.

Fra et maritimt innredet utsiktkontor ved anlegget i Myre selger Endresen tørrfisk, saltfisk og ferskfisk til hele verden.

Sjømaten er merket med et av de strengeste miljømerkene man finner i Skandinavia, det svenske «Krav»-merket, og miljømerket «Den blå fisken» til stiftelsen MSC (Marine Stewardship Counsil).

«Begge ordningene har blitt uavhengig kontrollert og revidert den siste tiden, uten at avvik har blitt påpekt», skriver Endresen til Dagbladet.

Men at merkeordningen ikke klarer å finne avvik er ikke nødvendigvis bevis på at avvik ikke har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer