Den nasjonale skjenkestoppen truer hundrevis av serveringssteder i Norge.

- Denne pandemien er som en talibanstyrke, som kommer inn over byen og fjerner arenaer for møter og glede, sier Andreas Viestad.

Til tross for stadig nye dystre smitterekorder, velger denne restauranten å utfordre skjebnen og åpne dørene.

- Støre redder deg fra corona, men jeg redder deg fra ensomhet, sier kjøkkensjef Jonas Bergsland.

Med livsverket på grillen

Publisert
Sist oppdatert

I travle Thereses gate rett ovenfor Bislett i Oslo løper det færre mennesker rundt enn vanlig. Flere serveringssteder ligger mørklagt, med låste kjettinger rundt utestoler og bord.

Mørket er i ferd med å senke seg over hovedstaden, men utenfor restauranten St. Lars tennes det fakler ute og stearinlys inne.

Selv midt inne i pandemiens ustoppelige nye smittetopper og regjeringens ufravikelige krav om nasjonalt skjenkestopp, trosser grillrestauranten alle dårlige odds og gjør klar til å åpne dørene.

Noen vil kanskje kalle åpningen risikabel, men restauratør og deleier i St. Lars, Andreas Viestad, er klar for å satse for fullt videre.

- Denne pandemien har alltid ett kort opp i ermet og myndighetene har nye regler vi må forholde oss til. Det blir som religiøse forordninger for en slags hevngjerrig gud, og da kan vi ikke bare sitte her og vente på bedre tider, sier han til Dagbladet.

En annerledes åpning

Innenfor den mørke tredøra som skiller kulden fra varmen, og inne på det lille kjøkkenet til St. Lars er kjøkkensjef Jonas Bergsland (35) og sous-chef Stina Jansson (27) i full gang med å gjøre alt klart til den store åpningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.