– Medskyldig i lønnstyveri

Statsminister Erna Solberg (H) er medskyldig i et lønnstyveri av norske arbeidstakere, hevder Fagforbundets leder Mette Nord.

UTFORDRES: Statsminister Erna Solberg (H) skal diskutere bekjempelse av arbeidslivskriminalitet med Ap-leder Jonas Gahr Støre i regi av Fagforbundet tirsdag. Forbundets leder Mette Nord er ikke nådig i sin kritikk av statsministeren i forkant av debatten. Foto: Christian Roth Christensen
UTFORDRES: Statsminister Erna Solberg (H) skal diskutere bekjempelse av arbeidslivskriminalitet med Ap-leder Jonas Gahr Støre i regi av Fagforbundet tirsdag. Forbundets leder Mette Nord er ikke nådig i sin kritikk av statsministeren i forkant av debatten. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

Fagforbundet er det største av alle LO-forbundene med 370 000 medlemmer fordelt på 180 yrker i offentlig og privat sektor.

Tirsdag inviterer de statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre til duell om arbeidslivskriminalitet under en konferanse om svart økonomi.

Solberg får følgende velkomsthilsen fra Fagforbundets leder Mette Nord:

– Hun har det øverste ansvaret for å sikre den svake part. Og om hun ikke vil ta det ansvaret i tilstrekkelig grad, så er hun selvfølgelig medskyldig i det lønnstyveriet som foregår helt ustraffet av norske arbeidstakere.

Likhet for loven

Fagforbundets leder mener det ikke er likhet for loven i dagens system:

– En arbeidstaker som stjeler fra kassa risikerer seks års fengsel. En arbeidsgiver som stjeler lønn fra den ansatte går i praksis fri, fordi fenomenet ikke vies særlig oppmerksomhet i straffeloven. Vi ser at lønnstyveri sprer seg fra sektor til sektor og helt inn i hjertet av velferdsstaten, sier Nord.

Fagforbundet krever skjerpet lovverk og strengere straffereaksjoner.

– Hva legger du i begrepet lønnstyveri?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer