Flyr i krise:

- Meget alvorlig

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror risikoen er større for en Flyr-konkurs nå, etter den mislykkede emisjonen. Selskapet er imidlertid godt fornøyde med å ha fått et alternativt forslag til finansiering.

KRISE: Tirsdag kom nyheten om at Flyr mislyktes med å hente inn nok penger i kriseemisjonen. Foto: Urbanandsport/Shutterstock/ NTB
KRISE: Tirsdag kom nyheten om at Flyr mislyktes med å hente inn nok penger i kriseemisjonen. Foto: Urbanandsport/Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På det som omtales som en skjebnedag for det kriserammede Flyr, ble det like etter klokka 16.30 kjent at flyselskapet mislyktes i å gjennomføre en kriseemisjon innen fristen.

- Meget alvorlig

Kriseemisjon betyr at et selskap prøver å finne friske penger for å redde selskapet ved å utstede nye aksjer til en fastsatt pris. I dette tilfellet prises aksjene til kun ett øre.

Men fristen løp ut i dag klokka 16.30, uten at emisjonen var i boks.

- Det er meget alvorlig at Flyr ikke fikk hentet ny kapital innenfor tidsfristen. Det viser at investorer er usikre, det er et dårlig signal, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair, til Børsen.

Flyr har kniven på strupen. Torsdag la det kriserammede selskapet fram nedslående kvartalsresultater, og varslet samtidig kraftfulle grep for å redusere pengebruken inn mot vinteren.

Samme dag varslet de at de ønsket å hente 430 millioner kroner i friske penger gjennom den aktuelle emisjonen.

Tror konkursrisikoen er større

I en børsmelding tirsdag framkommer det altså at emisjonen ikke er gjennomført enda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer