Flyr i krise:

- Meget alvorlig

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror risikoen er større for en Flyr-konkurs nå, etter den mislykkede emisjonen. Selskapet er imidlertid godt fornøyde med å ha fått et alternativt forslag til finansiering.

KRISE: Tirsdag kom nyheten om at Flyr mislyktes med å hente inn nok penger i kriseemisjonen. Foto: Urbanandsport/Shutterstock/ NTB
KRISE: Tirsdag kom nyheten om at Flyr mislyktes med å hente inn nok penger i kriseemisjonen. Foto: Urbanandsport/Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På det som omtales som en skjebnedag for det kriserammede Flyr, ble det like etter klokka 16.30 kjent at flyselskapet mislyktes i å gjennomføre en kriseemisjon innen fristen.

- Meget alvorlig

Kriseemisjon betyr at et selskap prøver å finne friske penger for å redde selskapet ved å utstede nye aksjer til en fastsatt pris. I dette tilfellet prises aksjene til kun ett øre.

Men fristen løp ut i dag klokka 16.30, uten at emisjonen var i boks.

- Det er meget alvorlig at Flyr ikke fikk hentet ny kapital innenfor tidsfristen. Det viser at investorer er usikre, det er et dårlig signal, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair, til Børsen.

Flyr har kniven på strupen. Torsdag la det kriserammede selskapet fram nedslående kvartalsresultater, og varslet samtidig kraftfulle grep for å redusere pengebruken inn mot vinteren.

Samme dag varslet de at de ønsket å hente 430 millioner kroner i friske penger gjennom den aktuelle emisjonen.

Tror konkursrisikoen er større

I en børsmelding tirsdag framkommer det altså at emisjonen ikke er gjennomført enda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.