Line Andersens saksøker NRK

Mekling førte ikke fram

Konflikten mellom programleder Line Andersen og arbeidsgiveren NRK lot seg ikke løse gjennom mekling.

RETTSSAK: Line Andersen har saksøkt sin arbeidsgiver NRK. Nå går det mot rettssak etter at et forsøk på mekling ikke førte fram. Foto: Vidar Ruud / NTB
RETTSSAK: Line Andersen har saksøkt sin arbeidsgiver NRK. Nå går det mot rettssak etter at et forsøk på mekling ikke førte fram. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andersens søksmål mot sin arbeidsgiver gjennom 17 år ble første gang omtalt i februar i år.

Etter å ha ledet blant annet kanalens sjakksendinger og flere mesterskap i friidrett, forsvant Andersen fra skjermen på tampen av 2019. Noen begrunnelse har ikke kommet fra noen av partene.

Nå opplyser Oslo tingrett til VG at et forsøk på å mekle seg fram til en enighet mellom partene, ikke har ført fram.

– Det har vært gjennomført mekling. Det er foreløpig ikke noe forlik i saken, så hovedforhandling er fortsatt berammet, sier tingrettens administrator, Helen Andenæs Sekulic til avisa.

Saken er berammet fra 18. mai.

Da fagbladet Journalisten først omtalte konflikten, ble det opplyst at Andersen mener NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og at hun krever erstatning fra statskanalen.

- Det er ingenting i hele verden jeg skulle ønske mer enn at dette ikke var nødvendig, men det har det vist seg å bli. Jeg har hele tiden snakket med noen av de flinkeste folka på området, og vi har forsøkt å gjøre alt vi kan for at dette ikke skulle skje. Men til slutt fantes det ingen annen vei ut, sa Andersen til Journalisten den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer