Line Andersens saksøker NRK

Mekling førte ikke fram

Konflikten mellom programleder Line Andersen og arbeidsgiveren NRK lot seg ikke løse gjennom mekling.

RETTSSAK: Line Andersen har saksøkt sin arbeidsgiver NRK. Nå går det mot rettssak etter at et forsøk på mekling ikke førte fram. Foto: Vidar Ruud / NTB
RETTSSAK: Line Andersen har saksøkt sin arbeidsgiver NRK. Nå går det mot rettssak etter at et forsøk på mekling ikke førte fram. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andersens søksmål mot sin arbeidsgiver gjennom 17 år ble første gang omtalt i februar i år.

Etter å ha ledet blant annet kanalens sjakksendinger og flere mesterskap i friidrett, forsvant Andersen fra skjermen på tampen av 2019. Noen begrunnelse har ikke kommet fra noen av partene.

Nå opplyser Oslo tingrett til VG at et forsøk på å mekle seg fram til en enighet mellom partene, ikke har ført fram.

– Det har vært gjennomført mekling. Det er foreløpig ikke noe forlik i saken, så hovedforhandling er fortsatt berammet, sier tingrettens administrator, Helen Andenæs Sekulic til avisa.

Saken er berammet fra 18. mai.

Da fagbladet Journalisten først omtalte konflikten, ble det opplyst at Andersen mener NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og at hun krever erstatning fra statskanalen.

- Det er ingenting i hele verden jeg skulle ønske mer enn at dette ikke var nødvendig, men det har det vist seg å bli. Jeg har hele tiden snakket med noen av de flinkeste folka på området, og vi har forsøkt å gjøre alt vi kan for at dette ikke skulle skje. Men til slutt fantes det ingen annen vei ut, sa Andersen til Journalisten den gang.

47-åringen har jobbet i NRK siden 2004, og har som nevnt vært en av NRKs mest profilerte sportsankere i flere år. Hun har også vært en del av NRKs tradisjonsrike 17-mai-sendinger.

Andersens advokat, Trond Dalheim, sa til fagbladet at NRK har truffet beslutninger som har store konsekvenser for Andersens videre karriere. Han har ikke besvart Børsens henvendelse mandag kveld.

NRKs organisasjonsdirektør Olav Hypher sier til VG at de av prinsipp ikke uttaler seg om personalsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer