Meklingen på overtid

Mange timer på overtid er det ingen løsning mellom partene i frontfaget, og meklingen fortsetter. Over 28 000 industriansatte kan bli tatt ut i streik.

TØFFE TIMER: Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum (t.v.) og direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen på vei inn til forhandlingene i frontfaget. Forhandlingene finner sted på Hotel Opera i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TØFFE TIMER: Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum (t.v.) og direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen på vei inn til forhandlingene i frontfaget. Forhandlingene finner sted på Hotel Opera i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOTEL OPERA (Dagbladet): - Partene besluttet å fortsette meklingen på overtid. Meklingen pågår fortsatt fredag morgen. Ansatte skal dermed møte på jobb som normalt, melder Fellesforbundet på sine nettsider litt over klokka 5.

Verken Fellesforbundet eller Parat kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri i den frivillige meklingen.

Dermed gikk oppgjøret til tvungen mekling, og partene møttes hos Riksmekleren mandag denne uka. Det er riksmekler Mats W. Ruland som leder arbeidet.

Tøffe timer

Partene var i forkant forberedt på tøffe timer torsdag kveld. Det sa riksmekler Mats Ruland til NTB før meklingen startet. To timer seinere var partene fortsatt langt unna hverandre, men Ruland var da optimistisk på å unngå storstreik.

Klokka 6.17 melder Norsk Industri at meklingen fortsatt pågår.

Da Børsen snakket med Ruland i 21-tida kunne han fortelle at det fortsatt gjensto mye før partene var i mål.

- Det gjenstår ganske mange temaer som vi må finne løsning på, og når vi kommer dit kan jeg ikke si ennå, men det er mye som tyder på at vi kommer ti å mekle gjennom natta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.