Mekonomen legger ned alle butikkene

Endringen skjer i løpet av neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Mekonomen og Mecas avdelinger slås sammen, og i den forbindelse legges alle Mekonomen-butikkene ned. Det skriver Indre Akershus Blad.

Endringene gjennomføres i løpet av 2024.

- Alle ansatte likestilles når de gjenværende distribusjonssentrene skal bemannes ut i fra normale utvalgskriterier som ansiennitet og kompetanse, sier administrerende direktør i Mekonomen Company, Geir Hoff, til avisa.

- Vi ønsker å optimere vår drift og øke vår konkurransekraft i et stadig tøffere marked. Vi må derfor redusere vår kompleksitet, bygge en kostnadseffektiv organisasjon og struktur, og utnytte de synergiene vi har på tvers av våre selskaper og avdelinger. Dette vil også redusere utslipp fra transport siden vi fjerner leveranser som går parallelt, legger han til.

Den nye strategien innebærer at Mekonomen Company skal satse videre på verkstedkonseptene Mekonomen og MECA, skriver avisa.

- Målet vårt er å etablere en fremtidig struktur for hele Mekonomen Company Norge som gjør oss mer konkurransedyktig og mer rustet for nåværende og fremtidige behov. Vi ønsker å styrke oss ut mot verkstedskundene og velger derfor å gjøre dette.