Melder seg ut av Norske Selskab

Arve Tellefsen melder seg ut av den eksklusive herreklubben Norske Selskab i protest. Det har også en rekke andre profilerte medlemmer gjort etter Børsens avsløringer om kvinnebråk.

MELDER SEG UT: Fiolinist Arve Tellefsen melder seg ut av Norske Selskab i protest. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MELDER SEG UT: Fiolinist Arve Tellefsen melder seg ut av Norske Selskab i protest. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld melder Dagens Næringsliv at flere profilerte medlemmer av Norske Selskab melder seg ut i protest. Blant dem finner vi fiolinist Arve Tellefsen og OL94-topp Henrik Andenæs.

DN skriver også at tidligere skipsreder Per Heidenreich og designtopp Niklas Mortensen melder seg ut. I tillegg har avisa tidligere skrevet at forelegger manusforfatter Petter Skavlan har meldt seg ut.

Avsløringer

Utmeldingene kommer etter Børsens tidligere avsløring om kvinnebråk i den eksklusive herreklubben. Kvinner tillates nemlig ikke å bli medlem av klubben, og bråket oppsto da styret luftet muligheten for å endre på dette.

Børsens avsløringer i begynnelsen av januar førte til at Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås gikk til livslag boikott, forlagstopp Mads Nygaard meldte seg ut i protest og en rekke sentrale politikere rettet skarp kritikk.

Nikolai Astrup så ingen grunn til å avvikle medlemskapet i den eksklusive herreklubben da han fikk plass rundt kongens bord. Han bekreftet også sitt medlemskap overfor Børsen i begynnelsen av februar.

Børsen stilte spørsmål til statsminister Erna Solberg (H) om hennes vurdering av at en av hennes statsråder er medlem i den lukkede herreklubben der et forslag om å utrede kvinnelig medlemskap utløste opprør og raseri. Da kom også et nytt svar fra Astrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer