Mener dette er Kinas hevn

Australske ministere tok til orde for å etterforske virusutbruddet i Kina. Det kan komme til å koste landet dyrt.

HEVN: Flere eksperter mener Kina og president Xi Jinping hevner seg på Australia når de ilegger dem toll. Foto: AP Photo / Andy Wong / NTB scanpix
HEVN: Flere eksperter mener Kina og president Xi Jinping hevner seg på Australia når de ilegger dem toll. Foto: AP Photo / Andy Wong / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter coronaviruset brøt ut tok etter hvert Australia til orde for en internasjonal etterforskning av opprinnelsen til coronapandemien. Viruset ble som kjent først oppdaget i Wuhan sør i Kina, og har derfra spredt seg til stort sett hele verden.

Men at Australia offentlig tok til orde for en etterforskning av virusets opprinnelse, falt kineserne tungt for brystet.

Trusler

Det tok ikke mange dagene før Kinas ambassadør til Australia, Chen Jingye, kom med det som vanskelig kunne tolkes som noe annet enn en trussel.

- Kanskje vanlige kinesere vil si «Hvorfor skal vi drikke australsk vin? Spise australsk biff?» sa Chen til Australian Financial Review.

Han sa også at det var mulig at turister «ville tenk seg om» før de besøkte Australia.

- Foreldrene til studentene vil også spørre seg om dette er det beste stedet å sende barna, sa Chen, ifølge Reuters.

Dette kommentaren fikk australske myndigheter til å reagere.

- Vi avviser enhver antydning om at økonomisk press er et passende svar på å ta til orde for en slik undersøkelse, når det vi trenger er globalt samarbeid, het det i en uttalelse fra Australias utenriksminister, Marise Payne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer