Latterliggjort av «hele verden»

Mener dette var vendepunktet

Wall Street-investorer anser ikke bare valget som avgjort, men som et «lykketreff».

IKKE FORNØYDE: På et hagesenter i Pennsylvania holder advokatene til Donald Trump pressekonferanse lørdag. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom en sexbutikk og et krematorium i Philadelphia ligger et tidligere nok så anonymt hagesenter. I løpet av de siste dagene har det blitt verdenskjent.

For lørdag tvitret president Donald Trump at advokatene hans ville holde en pressekonferanse på Four Seasons i Philadelphia. Mens verdenspressen var på vei mot luksushotellet Four Seasons, kom rettelsen fra både hotellet og Trump-leiren: Pressekonferansen skulle være på parkeringsplassen til hagesenteret Four Seasons Total Landscaping.

Opptrinnet plantet raskt en forestilling om at Trump-kampanjen hadde hatt til hensikt å booke hotellet, men endte opp foran garasjeporten gjennom en serie uheldige misforståelser. Dette avviser Trump-leiren på det sterkeste, uten at det har vært nok til å stilne latteren.

- Starter mandag

Langt viktigere enn valget av møteplass var det faktiske innholdet i pressekonferansen.

For foran en garasjeport full av Trump-plakater kom presidentens personlige advokat Rudy Giuliani med anklager om omfattende valgfusk. Påstandene er fortsatt ikke dokumentert.

- Rettssakene starter mandag, kunngjorde Giuliani videre.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt ved et valgtap mot Joe Biden. Vil han nekte å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Nå trekkes øyeblikket fram som et endelig vendepunkt for Trumps håp om å vinne fram.

- Alle som så Trump-kampanjens pressekonferanse i Philadelphia på lørdag, deler sannsynligvis vår skepsis til kampanjens utsikter (for å vinne fram med påstandene om valgfusk, red.anm.), heter det i en uttalelse fra Isaac Boltansky ved Compass Point Research and Trading, ifølge CNN.

«Ekstremt usannsynlig»

Den amerikanske nyhetsformidleren viser til en lang rekke Wall Street-kilder, som kommer med et klart budskap til Donald Trump: Det er slutt.

- For de fleste investorer er utgangspunktet nå at valget er avgjort. I en domstol kreves det bevis for juks eller uregelmessigheter, og jeg har ikke sett noe slikt, sier Tobias Levkovich, aksjestrateg i Citigroup i USA, til kanalen.

Han anser også Trumps mulighet til å endre valgresultatet som «ganske fjern på dette tidspunktet».

Strateger i BlackRock har minimal tro på at Trump skal kunne vinne fram:

«Vi anser sannsynligheten for at nye opptellinger og juridiske prosesser skal kunne omgjøre dette resultatet som usannsynlig», skriver de i en analyse.

KLAR: Joe Biden tror flere i Det republikanske partiet er redd for Donald Trump. Foto: AP Vis mer

Raymond James-analytikere beskriver muligheten for at Trump skal vinne fram i retten som «ekstremt usannsynlig».

- Dette er ikke en gjentakelse av 2000, hvor valgresultatet ble avgjort av noen hundre stemmer i en enkelt delstat, skriver de i en analyse og understreker at de ikke anser Joe Bidens valgseier som omstridt.

- Et lykketreff

Wall Street-profilen Jamie Dimon, som er administrerende direktør i JPMorgan Chase, var blant de raskeste på avtrekkeren.

Allerede 45 minutter etter at en rekke medier utpekte Joe Biden til valgets vinner, publiserte han en uttalelse hvor han oppfordret alle til å respektere resultatene, velgernes beslutning og å «støtte en fredelig overtakelse av makta».

FIKK SPARKEN: Flere sentrale personer i Pentagon har på under 24 timer fått sparken av Donald Trump, nå slår flere alarm. Video/foto: AP/ US GOV Vis mer

Levkovich i Citigroup mener investorer kan prise seg lykkelig over at valget førte til at en Demokrat ble president, mens Demokratene og Republikanerne beholder makta i henholdsvis Representantenes hus og Senatet.

- For investorer så er ikke dette valget bare ansett som avgjort, men også som et lykketreff med balanse mellom en Demokrat i Det hvite hus og en delt Kongress, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer