Mener frykten rår: - Ekstremt

Krisepakker og rentekutt til tross. Verdien av aksjene på Oslo Børs var på det verste ned med over 10 prosent mandag. Samtidig stupte oljeprisen.

NED: Dystre tider for investorene på Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NED: Dystre tider for investorene på Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs startet uka med et nytt krakk. Fire minutter etter åpning var hovedindeksen ned med over 5 prosent. Deretter fortsatte utforbakken en god stund.

På det verste var fallet på mer enn 10 prosent.

I løpet av ettermiddagen hentet imidlertid hovedindeksen seg kraftig inn, og endte «bare» ned 5,34 prosent til 639,05 poeng.

- Det har vært kraftige fall på børsene igjen i dag. etter en voldsom oppgang i USA på fredag, tyder alt på at det blir kraftig nedgang også der i dag. Det er ekstremt store bevegelser fra dag til dag, og det er tydelig at det nå er frykten som rår, sier sjefstrateg Erik Bruce i Nordea til Børsen mandag ettermiddag.

Blant de største taperne var DNB, Telenor, Yara og Aker BP.

Hardt pressede Norwegian stupte over 10 prosent rett etter åpning.

Etter en kortvarig innhenting, svingte flyselskapets aksjekurs rundt minus 15 prosent utover ettermiddagen.

Norwegian annonserte mandag ettermiddag at selskapet permitterer 7300 ansatte og kansellerer 85 prosent av flygingene. Det forsterket børsfallet ytterligere, og ved stenging hadde aksjekursen falt med 11,75 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer