Holzweiler-skandalen:

Mener Holzweiler bør tilbakebetale

LO-forbundet Handel og Kontor sier at motehuset har utlyst ulønnet arbeid flere ganger, og oppfordrer bedriften til å betale.

LØNN SOM FORTJENT? Susanne Holzweiler i det norske motehuset Holzweiler svarer ikke direkte på oppfordringen om å etterbetale praktikanter som har jobbet gratis for dem. Foto: Astrid Waller
LØNN SOM FORTJENT? Susanne Holzweiler i det norske motehuset Holzweiler svarer ikke direkte på oppfordringen om å etterbetale praktikanter som har jobbet gratis for dem. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Onsdag gikk stillingsannonsen til motemerket Holzweiler viralt. Der utlyste de et såkalt internship på seks måneder - uten lønn. Det fikk kommentarfeltene til å gå varmt, og flere aviser omtalte annonsen.

- Stillingen skulle aldri vært utlyst ulønnet, vi gjorde en feil da denne annonsen ble lagt ut. Dessverre ble det ikke fanget opp da vi så over teksten. Heldigvis er det nå rettet opp, sa Susanne Holzweiler til Børsen da.

Hun fortalte også at dette ikke var praksis i Holzweiler, og at de har hatt folk utplassert fra skoler tidligere.

Samme mynt

Børsen har imidlertid funnet flere stillingsutlysninger av internships siden 2019. Her er det ikke oppgitt noe om lønn, men Børsen har vært i kontakt med flere tidligere praktikanter som forteller at de har jobbet ulønnet ved bedriften.

Dette sier også Handel og Kontor (HK), som torsdag la ut et innlegg på Facebook, med et kraftig stikk til Holzweiler.

«Hei Holzweiler! Interessert i et samarbeid? Seks måneders gratis medlemskap, mot at vi får sette dere på CV-en?», skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.