Bjørn Maaseide, Thor Hushovd og Jan Kvalheim

Mener kjendis-senter drev ulovlig

Oslo-senteret har hatt drift i ni måneder, til tross for at det ikke var lovlig, ifølge Plan- og bygningsetaten. - Dette er en sak mellom huseier og Oslo kommune, sier Jan Kvalheim.

TIDLIGERE IDRETTSSTJERNER: De tidligere volleyball-spillerne Jan Kvalheim (59) og Bjørn Maaseide (53), og syklist Thor Hushovd (44) er på eiersiden i Interpadel. Foto: NTB / Peder Gjersøe / Ole Berg-Rusten / Fredrik Hagen
TIDLIGERE IDRETTSSTJERNER: De tidligere volleyball-spillerne Jan Kvalheim (59) og Bjørn Maaseide (53), og syklist Thor Hushovd (44) er på eiersiden i Interpadel. Foto: NTB / Peder Gjersøe / Ole Berg-Rusten / Fredrik Hagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mai i fjor åpnet de tidligere toppidrettsstjernene Jan Kvalheim (59), Bjørn Maaseide (53) og Thor Hushovd (44) sitt første padelsenter i hovedstaden.

Samtlige er på eiersiden i selskapet Interpadel, som siden januar 2021 har satset tungt på oppyggingen av sju padelsentre i Norge - deriblant på Grorud i Oslo.

Åpningen av Oslo-senteret ble kunngjort på selskapets Facebook-side 26 mai. Gladnyheten kom til tross for at det verken var søkt om eller gitt brukstillatelse fra Plan- og bygningsetaten til å ta senteret i bruk. Nå, snaue ni måneder seinere, er det ennå ikke innvilget brukstillatelse.

Avisa Oslo omtalte saken først.

Fikk stoppordre

Likevel har det vært full aktivitet på senteret i denne perioden, framkommer det blant annet i selskapets sosiale medier-kanaler.

Nå har senteret fått Plan- og bygningsetaten på nakken. I en stoppordre, datert 20. januar, konkluderer kommunen med følgende: «Bruken er ulovlig igangsatt og må stanses».

- Dette er en sak mellom huseier og Oslo kommune, som det nå skal være ordnet opp i. Vi i Interpadel er bare leietaker i lokalet og har forholdt oss til huseier, skriver Kvalheim i en SMS til Børsen.

  • Administrerende direktør Bjørn Maaseide opplyser til Børsen at han stiller seg bak Kvalheims beskjed. Det har ikke lyktes Børsen å få kontakt med Thor Hushovd.

Børsen har stilt oppfølgingsspørsmål til Kvalheim om hvorvidt Interpadel har hatt noen form for kjennskap til forholdene kommunen nå varsler om, og om fravær av brukstillatelse for lokalene. Disse spørsmålene er ikke besvart.

Truet med politianmeldelse

Plan- og bygningsetaten fikk nyss i den ulovlige bruken som følge av en bekymringsmelding om rømningsveier på det aktuelle senteret.

«Etter melding fra Brann- og redningsetaten om mulig ulovlighet mottatt 05.01.2022, samt telefonsamtale med Brann- og redningsetaten er det åpenbart at omsøkte tiltak er tatt i bruk. Dette får vi også bekreftet da det er mulig å booke tider for padeltennis på deres hjemmesider. Det er ikke gitt brukstillatelse til tiltaket, og en brukstillatelse er heller ikke omsøkt», heter det i skrivet fra etaten datert 20. januar i år.

Videre varsler kommunen om tvangsmulkt og en politianmeldelse dersom pålegget om å opphøre bruken, ikke følges.

Kommunen: - Tiltakshaver ansvarlig

Henrik E Nielsen er arkitekten som har brevvekslet med Plan- og bygningsetaten på vegne av gårdeier, i forbindelse med denne saken.

- Du må nesten henvende deg til tiltakshaver (Magnus Asp, journ.anm.), sier Nielsen til Børsen.

Gårdeier er Magnus Asp i Asp Eiendom. Børsen har etter gjentatte forsøk torsdag og fredag ikke lyktes å få en kommentar fra Asp. Til Avisa Oslo sier han:

- Jeg kjenner ikke til status der. Vi har masse bygg, men akkurat hva statusen er der må du nesten snakke med leietaker om, forteller han i en kort kommentar.

Ifølge kommunen er det liten tvil om hvem de mener er ansvarlig.

- I saken Stålfjæra 28 er det Stålfjæra 28 ANS som er tiltakshaver og ansvarlig for å følge opp de påleggene som blir gitt. Kontaktperson for Stålfjæra 28 ANS er Magnus Asp, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Oslo kommune, Atle Jan Larsen, i en e-post til Børsen.

På spørsmål om kommunen mener leietakerne har noe ansvar, svarer Larsen:

- Hvordan Stålfjæra ANS kommuniserer dette videre vet ikke vi, men vil tro at de sørger for å varsle leietakerne. Altså at leietakerne forholder seg til beskjeder fra Stålfjæra ANS.

På Interpadels nettsider beskrives for øvrig padeltennis slik: «Padel, eller Padel tennis som noen kaller det, er en av de raskest voksende idrettene i verden. Padel er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash, så om du har spilt en av dem før vil du raskt kjenne deg igjen.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer