Lønnsoppgjøret

Mener LO-krav bommer

NHOs forhandlingsleder mener LO-ledelsen bommer når de argumenterer med at lønnsoppgjøret minst må holde tritt med de stigende prisene.

KREVENDE: NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom viser til at det er krevende tider for veldig mange bedrifter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KREVENDE: NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom viser til at det er krevende tider for veldig mange bedrifter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

LO-vedtaket i dag om at årets lønnsoppgjør må være så godt at det gir økt kjøpekraft, går ikke upåaktet hen hos motparten NHO.

Akkurat nå betyr denne formuleringen et lønnskrav på tett opp under 5 prosent, fordi parten er enige om at prisveksten i år mest sannsynlig vil ende på 4,8 prosent.

Denne argumentasjonen holder ikke mål, hevder nå NHOs direktør for arbeidsliv, lønn- og tariff, pensjon, Nina Melsom.

Oppleves krevende

- NHO har merket seg LOs krav til lønnsoppgjøret. Det er et oppgjør som finner sted i en situasjon som oppleves krevende for store deler av norsk næringsliv, sier Melsom til Børsen.

Hun viser til NHOs siste kvartalsvise medlemsundersøkelse. Der sier et flertall av bedriftene at de venter svakere resultater framover, nedgang i resultater og færre ansettelser.

- Framtidsutsiktene oppleves som dårlige for mange, sier Melsom, og smeller til med en konklusjon som samtidig er en iskald skulder til LOs krav:

- Frontfagsmodellen forutsetter at det er bedriftenes lønnsevne som skal ligge til grunn for lønnsoppgjøret - ikke prisstigningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer