Ukraina-nekt:

Mener «Trump-håp» stopper Ukraina-hjelp

Biden har rettet seg mot Saudi-Arabia i et forsøk på å minke Russlands oljeinntekter, men skal bli møtt med en iskald skulder - av flere grunner.

KRONPRINS: Joe Biden skal ha gitt opp å be Saudi-Arabia om å pumpe mer olje, etter bare å ha blitt avvist. Enkelte tror kongedømmets ledelse satser på at Trump igjen skal inn i Det hvite hus. Deler av Trumps politikk «passet Saudi-Arabia godt», ifølge norsk ekspert. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
KRONPRINS: Joe Biden skal ha gitt opp å be Saudi-Arabia om å pumpe mer olje, etter bare å ha blitt avvist. Enkelte tror kongedømmets ledelse satser på at Trump igjen skal inn i Det hvite hus. Deler av Trumps politikk «passet Saudi-Arabia godt», ifølge norsk ekspert. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av Ukraina-invasjonen har oljeprisen skutt voldsom fart, noe som blant annet skyldes frykt for forstyrrelser i den russiske oljeforsyningen.

USAs president Joe Biden har i et forsøk på å minke Russlands oljeinntekter, trukket i tråder for å øke oljeproduksjonen andre steder. Han har, i noen tilfeller, henvendt seg til regimer han en gang ønsket å unngå eller isolere, skriver CNN.

Ber Saudi-Arabia bidra

Blant dem er Saudi-Arabia, et land som ikke har fordømt Ukraina-invasjonen. Biden har forsøkt å overtale Riyad om å øke oljeproduksjonen, slik at oljeprisen kan falle med inntil 30 prosent, og på den måten minke oljeinntektene til Russland, ifølge The Guardian.

Til gjengjeld forsøker han å forsikre den saudiarabiske ledelsen om at USA vil ivareta sikkerheten til det styrtrike kongedømmet.

Men han blir møtt med en iskald skulder. Saudi-Arabia har ikke rokket seg, noe som er i tråd med russiske interesser, skriver Wall Street Journal.

- Det er en «takk for sist». Saudi-Arabia har i økende grad vært misfornøyd med USAs endrede Midtøsten-politikk de siste 10-15 åra, særlig fra Obama og Biden, sier forsker 1 ved Norwegian Research Centre (NORCE), Hilmar Mjelde, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer