- Mer kommer til å skje

Sportsbransjen selv frykter at Gresvig kan dra med seg flere i dragsuget, og at sportsgigantens fall kan være starten på et konkursras.

KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs denne uka. Nå frykter næringen selv at flere kan bli med i dragsuget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs denne uka. Nå frykter næringen selv at flere kan bli med i dragsuget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nær 30 år i bransjen begjærte sportsgiganten Gresvig AS seg konkurs mandag denne uka. Konsernet, som står bak sportskjedene G-Sport og Intersport, består av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2200 ansatte.

- Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget, sa Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig, da nyheten ble kjent.

Lindberg ga imidlertid samtidig uttrykk for at han personlig har tro på at det er mulig å finne noen som kan drifte selskapet videre.

Tro, eller ei. Konkursen, som beskrives som noe av det mest dramatiske som har skjedd i norsk sportsbransje i moderne tid, har allerede satt dype spor i bransjen. Nå er flere bekymret for hvilke følger gigantfallet kan få for de andre aktørene i bransjen.

Trond Evald Hansen, administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening, sier at han er bekymret for at sportsbransjen nå står overfor flere konkurser.

- Jeg er redd for det … At det er mer som kommer til å skje. Det var en veldig stor aktør som gikk konkurs nå. Gresvig-konkursen er det mest dramatiske som har skjedd i norsk sportsbransje noensinne, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer