- Mer og mer alvorlig

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Oslo innfører tiltak for å redusere strømforbruker. Samtidig advarer Johansen om at situasjonen blir mer og mer alvorlig, dag for dag.

- MER OG MER ALVORLIG: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at situasjonen er dramatisk i hele Euorpa og at den blir mer og mer alvorlig, dag for dag. Foto: Ketil Bjærke / NTB
- MER OG MER ALVORLIG: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at situasjonen er dramatisk i hele Euorpa og at den blir mer og mer alvorlig, dag for dag. Foto: Ketil Bjærke / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag opplyste byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at strømkrisa rammer Oslo, og at Oslo derfor tar grep. Blant annet senkes innetemperaturen i både kontorer, administrasjonslokaler, skoler, barnehager og flerbrukshaller.

- Kommunen, som alle andre, får nå ekstraordinært høye strømregninger som vi må betale. Det er penger vi trenger til å drive skoler, barnehager og andre velferdstjenester, uttaler byrådsleder Johansen i en pressemelding.

- Men vel så viktig er at vi må forhindre en situasjon hvor vi rett og slett ikke har nok strøm. Strømkrisen blir mer og mer alvorlig dag for dag, og vi er nødt til å få ned forbruket. Selv om det kom gode nyheter om magasinfyllingen denne uken, har vi fortsatt en dramatisk situasjon i hele Europa, sier byrådslederen.

Varm genser

Johansen varsler at barn kan bli nødt til å ta på seg en varm genser på de kaldeste dagene.

- Dette er tiltak som vil kunne merkes, også av innbyggere og brukere av tjenestene våre. Men vi skal selvfølgelig sørge for at alle blir tatt hånd om på en forsvarlig måte.

- Det er helt trygt å ha eldre på sykehjem og barn i barnehagen. Vi skal skjerme de sårbare. Helse- og omsorgsinstitusjoner får ikke strømsparingstiltak i denne omgang. Men det kan hende at ungene også må ha på seg en varm genser på de kaldeste dagene i vinter, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer