- Mitt første budskap er at vi må åpne først når man kan sikre at åpningen blir konstant. Det er kjempeviktig. Vi har ikke råd til en ny runde med nedstenging, sier Bent Stiansen til Børsen.
Den kjente kokken, som er innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, er krystallklar:
- Forrige nedstenging kostet oss konkret én million kroner. Det beløpet kan vi ikke risikere å punge ut en gang til.
- Umulig
Byrådet i Oslo har varslet at det kommer en beslutning knyttet til videre gjenåpning av hovedstaden førstkommende fredag. For serveringsbransjen, som har holdt stengt i mer eller mindre sju måneder, er situasjonen kritisk.
- Det vi helt konkret håper på er at det kommer en åpning, men at man ikke åpner før man får lov til å servere alkohol, og at avstandsregelen begrenses til én meter. Er kravet to meter mellom hver husstand, så er det nærmest umulig for oss å åpne, fortsetter Stiansen.
- Så dere åpner ikke dersom disse kravene ikke kan innfris?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger