Bent Stiansen:

Mesterkokkens krav: - Uaktuelt

Oslos uteliv holder pusten i påvente av en beslutning om gjenåpning. Bent Stiansen vil ikke åpne restaurantdørene, med mindre visse krav kan innfris.

STENGT I SJU MÅNEDER: Kokk Bent Stiansen er en av mange bedriftseiere som har måttet smøre seg med en god dose tålmodighet det siste året. Nå håper han å kunne åpne restaurantdørene igjen for første gang på sju måneder. Foto: Tore Meek / NTB
STENGT I SJU MÅNEDER: Kokk Bent Stiansen er en av mange bedriftseiere som har måttet smøre seg med en god dose tålmodighet det siste året. Nå håper han å kunne åpne restaurantdørene igjen for første gang på sju måneder. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

- Mitt første budskap er at vi må åpne først når man kan sikre at åpningen blir konstant. Det er kjempeviktig. Vi har ikke råd til en ny runde med nedstenging, sier Bent Stiansen til Børsen.

Den kjente kokken, som er innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, er krystallklar:

- Forrige nedstenging kostet oss konkret én million kroner. Det beløpet kan vi ikke risikere å punge ut en gang til.

- Umulig

Byrådet i Oslo har varslet at det kommer en beslutning knyttet til videre gjenåpning av hovedstaden førstkommende fredag. For serveringsbransjen, som har holdt stengt i mer eller mindre sju måneder, er situasjonen kritisk.

- Det vi helt konkret håper på er at det kommer en åpning, men at man ikke åpner før man får lov til å servere alkohol, og at avstandsregelen begrenses til én meter. Er kravet to meter mellom hver husstand, så er det nærmest umulig for oss å åpne, fortsetter Stiansen.

- Så dere åpner ikke dersom disse kravene ikke kan innfris?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.