«Mestertyven» tatt

Stjal diamanter utkledd som smykkeekspert.

TATT: En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet diamanter til en verdi av 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert. Foto: AFP / NTB
TATT: En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet diamanter til en verdi av 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet sju diamanter til en verdi av 4,2 millioner pund - tilsvarende 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert.

Det skriver The Independent.

Kvinnen, som egentlig heter Lulu Lakatos, har gått under identiteten «Anna». Lakatos ble sendt til gullsmedforretningen Boodles i London i 2016, hvor hun angivelig skulle taksere diamanter på vegne av russiske kjøpere. Men da sjefen i gullsmeden, Nicholas Wainwright, gikk ut av rommet for en telefonsamtale med den tilsynelatende kjøperen - som viste seg å være 60-åringens medsammensvorne - byttet hun ut posene med edelsteiner med poser med småstein, skriver avisa.

Aldri funnet

En av diamantekspertene ved gullsmedforretningen, Emma Barton, fattet mistanke, men fant ingen diamanter i Lakatos håndveske. Svindleren skal nemlig ha puttet dem i veska til en ukjent kvinne før hun selv forlot butikken, skriver The Guardian.

Da butikkeier åpnet safen dagen etter, var det sju små hagesteiner i posten. De ekte diamantene har aldri blitt funnet.

Lakatos er opprinnelig fra Saint-Briuc i Frankrike, hvor hun tidligere er dømt for tyveri tre ganger. Etter tyveriet skal hun ha flyktet fra Storbritannia til Frankrike på under tre timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer