«Mestertyven» tatt

Stjal diamanter utkledd som smykkeekspert.

TATT: En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet diamanter til en verdi av 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert. Foto: AFP / NTB
TATT: En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet diamanter til en verdi av 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

En 60 år gammel kvinne er dømt til fengsel for å ha stjålet sju diamanter til en verdi av 4,2 millioner pund - tilsvarende 50 millioner norske kroner - utkledd som en smykkeekspert.

Det skriver The Independent.

Kvinnen, som egentlig heter Lulu Lakatos, har gått under identiteten «Anna». Lakatos ble sendt til gullsmedforretningen Boodles i London i 2016, hvor hun angivelig skulle taksere diamanter på vegne av russiske kjøpere. Men da sjefen i gullsmeden, Nicholas Wainwright, gikk ut av rommet for en telefonsamtale med den tilsynelatende kjøperen - som viste seg å være 60-åringens medsammensvorne - byttet hun ut posene med edelsteiner med poser med småstein, skriver avisa.

Aldri funnet

En av diamantekspertene ved gullsmedforretningen, Emma Barton, fattet mistanke, men fant ingen diamanter i Lakatos håndveske. Svindleren skal nemlig ha puttet dem i veska til en ukjent kvinne før hun selv forlot butikken, skriver The Guardian.

Da butikkeier åpnet safen dagen etter, var det sju små hagesteiner i posten. De ekte diamantene har aldri blitt funnet.

Lakatos er opprinnelig fra Saint-Briuc i Frankrike, hvor hun tidligere er dømt for tyveri tre ganger. Etter tyveriet skal hun ha flyktet fra Storbritannia til Frankrike på under tre timer.

Fanget på film

Hendelsen ble fanget opp av butikkens overvåkingskameraer, som ble spilt av og brukt som bevis i retten.

Lakatos nektet imidlertid for hendelsen, og hevdet at kvinnen på videoen var hennes avdøde søster, Liliana Lakatos, som døde i en bilulykke i 2019. Søsteren har tidligere vært etterlyst i Sveits for et liknende tyveri, der en konvolutt med 400 000 euro ble byttet ut med en konvolutt fylt med papir.

Men onsdag ble Lulu Lakatos imidlertid funnet skyldig, og dømt til fem og et halvt års fengsel.

Tyveriet er det høyeste av sitt slag i Storbritannia noensinne, ifølge aktor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer