Utelivssmell:

Meter-nedtur: - Mye frustrasjon

Afterski-dørene forblir stengt etter at meteren opprettholdes. Likevel er hyttekommunene optimistiske.

BRA BESØK: Trysil nyter fortsatt godt av hytteturister selv om afterski-stedene holder stengt. Foto: Lise Åserud / NTB
BRA BESØK: Trysil nyter fortsatt godt av hytteturister selv om afterski-stedene holder stengt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Frustrasjonen hos eier av Restaurant Laaven i Trysil, Tommy Åsheim, rant nærmest over da Børsen tok kontakt med ham tirsdag kveld. Da var det klart at enmetersregelen opprettholdes, selv om de fleste andre coronatiltak oppheves.

- Med disse reglene så har de ekskludert alle nattklubber og afterskisteder. Dette hjelper ikke. Vi har nå levd med de samme utfordringene uke etter uke, måned etter måned, sa han da.

Afterski-stedene må altså vente enda lenger på lyden av trampende føtter på fjellheimens langbord.

Åsheim er blant flere utested-eiere som den siste tida har omtalt regjeringens tiltak som «næringsforbud». Onsdag har raseriet lagt seg noe, og han sier følgende til Børsen:

- Det slipper litt taket i dag. Jeg visste jo innerst inne at det ville bli sånn. Forrige uke leste vi om betydelige lettelser, og vi fikk et snev av et håp om en drøm om at dette skal være ferdig.

- Rullgardina var nede

Leder på Gaiastova på Hafjell, Steffen Eggesvik, forteller imidlertid at han nå ser lyset i enden av tunnelen, selv om omsetningen ligger på rundt 20 prosent av det normale. Da Børsen snakket med Eggesvik i januar kunne han fortvilt meddele at årets afterski var avlyst. Han trakk også fram kompetanseflukt som en utfordring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer